Apple je predstavil 7. generacijo iPada

  Apple je danes predstavil novo generacijo klasičnega iPada, skupaj z novim iPadOS-om.

  Kot je bilo že večkrat poudarjeno, Apple želi omiliti razlike med prenosniki in tabličnimi računalniki. In iPad 7. generacije je kot nalašč za to.

  9,7-palčni zaslon je bil nadomeščen z 10,2-palčnim Retina zaslonom, količina pikslov pa se je zvišala na 3,5 milijona, kar je skoraj 3x več kot pri povprečnem prenosniku. Poleg kakovosti zaslona je bil izpopolnjen tudi vidni kot.

  iPadOS

  Najpomembnejše orodje za brisanje meja je iPadOS, ki ga vsebuje ta naprava. Nove možnosti večopravilnosti, nove aplikacije, ki so bile ustvarjene izključno za iPadOS ter nova plavajoča tipkovnica... vse to bo izboljšano s čipom A10 Fusion.

  Čeprav z delovanjem prejšnjih naprav ni bilo težav, lahko čip A10 Fusion skupaj z novim optimiziranim operacijskim sistemom doseže 2x boljše rezultate. Izboljšala se bo tudi vzdržljivost baterije, temni način iPadOS-a pa lahko vzdržljivost baterije še dodatno poveča.

  Naprava bo podpirala Apple Pencil in Smart Keyboard, hkrati pa bo še vedno vsebovala Touch ID in gumb Home. Zadnja kamera ima še vedno 8 MP, Lightning priključek pa je ostal enak. Poudarili so tudi, da je ohišje naprave izdelano iz 100% recikliranega aluminija, kar Apple še bolj približa k okolju prijaznemu delovanju.