ELOH - pomirjujoča glasba v nagrajenem okolju

  Če sem iskrena, redko pišem ocene iger, ker ne igram veliko. No, enkrat na leto se počutim dovolj motivirano, da 3 dni igram Candy Crush, toda to je tudi vse. Ko sem pisala članek o letošnjih Applovih nagradah za dizajn, me je koncept ELOH-a več kot prepričal.

  Najprej naj na kratko povzamem, o čem govori igra:

  ELOH je nova glasbena sestavljanka ustvarjalcev igre Old Man’s Journey, ki vam pomaga pri sprostitvi in iskanju lastnega ritma. Vaš cilj v igri je premikanje blokov, ki poskočnim žogicam pomagajo priti od točke A do točke B s pomočjo ritma in tolkal. Preurejanje blokov ustvarja pomirjujoč ritem, ki vas bo popolnoma sprostil. Čudoviti ročno narisani vizualni elementi, pomirjujoče animacije z zemeljskim pridihom in intuitivnim upravljanjem z gestami prispevajo k temu, da ELOH postane vaša zasebna oaza sprostitve.

  Res je, tudi sama sem prišla do istega zaključka. Osebno mi je ELOH zelo všeč, ker ne gre za tradicionalno igro sestavljanke z lastnostmi, ki jih običajno pričakujemo pri takšni vrsti igre. Posledično so igralci dobili kombinacijo pomirjujoče glasbe in ročno narisanih vizualnih elementov.

  Kljub temu, da razvijalci prihajajo iz Avstrije, me tema ELOH-a spominja na Azteke in deževne gozdove, predvsem zaradi risb duhovnih živali in glasbe. Igra v resnici nima glasbe v ozadju. Kar slišite, so zvoki, čivkanje ptic in nekaj piskajočih zvokov. Pravzaprav na glasbo vpliva način igranja.

  V igri vas pravi zvok usmeri k rešitvi. Naloga je najti ustrezen zvok in ustrezno končno točko. Da bi to dosegli, vam na začetku pomagajo duhovne živali, a pri nadaljevanju igre boste opazili več novih komponent.

  Duhovne živali so označene z majhnimi kvadratnimi ikonami, imajo pa tudi dokaj smešno podobo. (Škoda, da moj lenivec ni med njimi) Te pa se dejansko redno spreminjajo zaradi odbijajočih se zvokov. Prva taka žival je beli šimpanz, druga pa rjavi šimpanz. Prvi ima precej smešen obraz, medtem ko je njegov rjav partner v zen stanju.

  Poleg vizualnih elementov so razvijalci zvokom, ki se popolnoma ujemajo z različnimi liki, posvetili ogromno pozornosti. Medtem ko zvok belega šimpanza predstavlja višji zvok bobna, je zvok rjave zen-opice veliko globlji. Seveda ima vse to ključno vlogo pri reševanju igre. Ko vam uspe zgraditi popolno zvočno linijo, dobite občutek, da je to popolna rešitev. Vse se zdi tako naravno.

  Skozi celotno igro boste dobili popolnoma drugačen vtis v primerjavi s tradicionalnimi sestavljankami. Ni časovne omejitve, stresnih situacij itd. Igra je polna miru in počutili se boste popolnoma sproščeno. Da ne omenjam, da je upravljanje igre zelo intuitivno. Živali morate premikati v smeri, ki se vam zdi najboljša.

  Igranje ELOH-a vam bo zagotovilo premium igralno izkušnjo. Zato nismo presenečeni, da je igra letos prejela Applovo nagrado za dizajn. Zato verjamem, da lahko vsak od nas žrtvuje 3,49 €.

  Prenesite ELOH iz trgovine App Store (iPhone, iPad - 3,49 €)

  X