In že je tu 5. serija pametne ure Apple Watch

S kupom nadgrajenih funkcij, vendar brez večjih posodobitev.

Vse skupaj so predstavili z videoposnetkom, v katerem se zahvaljujejo podjetju za uro. Tim Cook, izvršni direktor Appla, svoja sporočila deli tudi na twitterju. Naprava rešuje življenja in mnogi so bili motivirani, da so s pomočjo naprave spremenili svoje življenje.

S številnih rešenih življenj je Keynote skočil na prihajajoče in pretekle raziskave podjetja, ki so se ukvarjale s pametno uro Apple Watch. V Applovem programu Heart Study je sodelovalo več kot 400 000 ljudi po vseh Združenih državah Amerike.

Predstavili so tudi aplikacijo Apple Research, ki zajema tri nove raziskave, najverjetneje ponovno v ZDA: Apple Heart & Movement Study, Apple Women's Health Study ter Apple Hearing Study.

In končno smo prišli do dela s strojno opremo. Ena največjih sprememb je Always On Retina zaslon. To v bistvu pomeni, da je ura ves čas nekako budna, tudi ko roka ni dvignjena. Tako se bo svetlost zmanjšala na zelo nizko raven, zaslon pa se bo osvežil enkrat na sekundo. Hitrost osveževanja zaslona pri aktivni uporabi je 60 Hz. Apple trdi, da osveževanje zaslona vsako sekundo ne porabi več energije, zato lahko ponovno zagotovijo 18 ur baterije, tako kot pri napravah 4. serije.

Kompas je bil vključen kot dodatna funkcija, skupaj s senzorjem nadmorske višine za natančnejše lokacijske storitve. Klici v sili so postali na voljo po vsem svetu, tudi brez iPhona - za modele z vključeno eSIM kartico.

Spremenili so tudi materiale za izdelavo ohišja ure. Poleg običajnih ohišij iz aluminija in nerjavečega jekla bo na voljo nova različica iz titana v srebrni in črni barvi. In Apple Watch 5. generacije bo na voljo tudi v barvi bele keramike.

Apple je s 5. serijo pametne ure Apple Watch v bistvu predstavil serijo S. Naredili so drobne, a bistvene spremembe.