Kako preprečiti samodejno odpiranje aplikacij ob zagonu Maca

Obstaja nekaj aplikacij, za katere želite, da se samodejno odprejo ob vsakem zagonu ali prijavi v Mac računalnik. Na primer, če Maca uporabljate za delo, boste morda želeli, da se odpre Slack za hitro komunikacijo. Če pa se odpirajo aplikacije, ki jih ne želite, lahko to spremenite v nekaj korakih.

Ta kratka vadnica vam prikazuje, kako preprečiti samodejno odpiranje aplikacij ob zagonu ali prijavi.
V sistemskih nastavitvah lahko vidite vse aplikacije, ki so nastavljene, da se samodejno odprejo, ko se prijavite.

  1. V svoji menijski vrstici kliknite ikono Apple > System Preferences
  2. Izberite Users & Groups
  3. Če imate nastavljenih več uporabniških imen, na levi strani izberite svojega
  4. Na desni strani izberite Login Items
  5. Videli boste vse elemente, ki se samodejno odprejo. Če želite element odstraniti, ga izberite in kliknite na znak minus ("-")

Če želite dodati aplikacijo za samodejno odpiranje, morate uporabiti isti postopek, le da namesto brisanja aplikacij s seznama, le te dodajate na seznam.

Če želite to narediti, morate uporabiti znak plus ("+") in poiskati natančno lokacijo zaganjalnika aplikacij na vašem Macu. Večino aplikacij najdete v (presenetljivo) mapi Application, čeprav morate pri nameščanju aplikacij tretjih oseb imeti v mislih, da ste morda za namestite izbrali drugo mapo.

Če se določena aplikacija še vedno samodejno odpira, lahko to hitro spremenite s pomočjo Dock-a, ob predpostavki, da je aplikacija vedno tam ali je navedena kot nedavno uporabljena aplikacija.

  1. Kliknite z desno miškino tipko ali držite Control ter kliknite na ikono aplikacije
  2. V pojavnem meniju pojdite v Options
  3. Če je Open at Login izbran, kliknite, da počistite polje