Kako prilagoditi velikost ikon na vašem iPadu

  Preoblikovan začetni zaslon v iPadOS-u je videti odlično in deluje brezhibno, velikost ikon aplikacij pa lahko celo prilagodite po svojih željah, tako da se odločite, ali želite imeti večje ikone in več prostora med njimi, ali pa želite na domači zaslon spraviti več vsebine z uporabo manjših ikon.

  Ta funkcija ni bila omenjena skupaj z drugimi zmogljivostmi iPadOS-a med glavnim govorom 3. junija na Applovi letni svetovni konferenci za razvijalce. Čeprav še vedno ni dovoljeno samovoljno spreminjati velikost ikon aplikacij na domačem zaslonu iPada v poljubne dimenzije, vam Apple zdaj ponuja dve izbiri velikosti ikon, imenovane More in Bigger.

  Prva možnost, kot že ime samo pove, ponuja nekoliko manjše ikone aplikacij, da jih lahko na začetni zaslon spravite kar največ. Te nastavitve uporabljajo mrežo 6x5 za namestitev do 30 ikon na vsaki strani začetnega zaslona. Druga možnost ponuja mrežo velikosti 5x4, ki zagotovi mesto 20 ikonam, ki se zdijo nekoliko večje, z več prostora med njimi.

  Kupci se že leta pritožujejo nad zapravljenim prostorom med ikonami aplikacij na začetnem zaslonu iPada. Nova nastavitev velikosti ikon aplikacij v iPadOS-u nekoliko omili te pritožbe in to se nam zdi dober začetek.

  Če želite izbrati med dvema ponujenima velikostma ikon za aplikacije na začetnem zaslonu iPada, sledite spodnjim korakom:

  • Na svojem iPadu z iPadOS-em programske ali novejšo programsko opremo odprite nastavitve.
  • Izberite Display & Brightness v korenskem meniju na levi strani.
  • Pomaknite se navzdol do razdelka z naslovom App Icon Size in izberite svojo možnost:
   • Bigger: Prikaže do 20 večjih ikon aplikacij, če nastavite mrežo na 4x5.
   • More: Prikaže do 30 manjših ikon aplikacij, če nastavite mrežo na 6x5.

  iPadOS privzeto uporablja nastavitev More, tako da morate spremembo na Bigger opraviti ročno.

  Poleg razlike v velikosti ikon dve nastavitvi ne prinašata drugih sprememb v načinu interakcije s stranmi začetnega zaslona in ikonami za aplikacije na vašem iPadu. Oh, skoraj bi pozabili: če uporabljate možnost More, je območje gradnikov do leve strani del vašega začetnega zaslona. Ko pa je aktivna možnost Bigger, se Today View prikaže kot prosojen prekrivek, podoben nadzornemu centru in centru za obvestila, kar je razvidno iz spodnjega posnetka zaslona.

  Nastavitev velikosti ikon za aplikacije je funkcija, ki je vključena samo v iPade.

  Trenutno še ni na voljo na iPhonih s programsko opremo iOS 13, pa tudi ne na Plus modelih z večjimi zasloni in 6,5” Max modeli, ki so v preteklosti uporabljali različne postavitve začetnega zaslona v portretnem ali ležečem načinu.