Kako se pravzaprav polnijo slušalke AirPods?

Kako dolgo traja, da se druga generacija slušalk AirPods napolni od 0 do 100%? Kakšen je vrstni red polnjenja naprav? Koliko energije potrebuje? Zahvaljujoč entuziastičnemu uporabniku imamo vse odgovore.

Od svojega začetka so slušalke AirPods sprožile pravo revolucijo v svetu brezžičnih slušalk, Tim Cook pa jih je po četrtletnem poročilu poimenoval kar kulturni fenomen. Ko se sprehajate po ulicah, lahko vidite vse več (pravih in ponarejenih) slušalk AirPods, ki so kar hitro postali najljubši pripomoček številnih Applovih oboževalcev.

V bistvu je to zelo preprosta naprava, ki vam omogoča nadzor nad več funkcijami in daje različne povratne informacije. Preprosto deluje, tudi uporaba je enostavna, za piko na i pa je še 100% privlačen. Vendar pa je težko reči karkoli pametnega o tehničnih specifikacijah te naprave, ker komaj kaj vemo o njej, saj Apple deli le malo tehničnih podrobnosti o svojih slušalkah.

Eden glavnih vidikov je polnjenje. Kako deluje? Bi morali uporabljati hitrejši pomnilnik? Ali je dovolj tisti preprosti? Kakšne algoritme uporablja? To so vsa vprašanja, ki se colinstarterju podijo po glavi, svoje misli pa je delil na Redditu. Izpraznil je baterijo slušalk in polnilne enote, nato pa ju je popolnoma napolnil in spremljal celoten proces polnjenja. Uporabil je drugo generacijo slušalk AirPods z originalnim standardnim Apple Lightning kablom in 5 W adapterjem. Tukaj je njegov graf in najpomembnejši odbitki.

Naučili smo se naslednje:

  • Sistem najprej polni samo slušalke, ko baterija doseže 20%, se sčasoma začne polniti tudi polnilna enota
  • Celoten cikel polnjenja slušalk traja 30 minut, polnjenje pa doseže 90% v 20 minutah
  • Polnilna enota potrebuje dve uri, da se popolnoma napolni
  • V prvih 3,5 minutah so se slušalke začele polniti s polno hitrostjo pri 2,35 W
  • Skupna poraba polnjenja slušalk in polnilne enote je znašala 2,5 W

Zakaj je to pomembno? Ker jasno kaže, da tudi če slušalke priklopite na hitrejši pomnilnik, jim to ne bo prineslo nobene prednosti. Polnilec s 5 W je več kot dovolj, tudi USB polnilnik za avtomobile deluje dobro. Ni presenetljivo, da so s to napravo uvedli tudi možnost brezžičnega polnjenja, saj ta manj učinkovita tehnologija v tem primeru deluje več kot odlično. Svojega iPhona sicer ne polnim brezžično, vendar doma za svoje slušalke AirPods uporabljam brezžično polnilno ploščico.

Dobro je vedeti, da se slušalke napolnijo prve, tako da jih lahko po tem, ko se baterija popolnoma izprazni, uporabite že v nekaj minutah. Če med polnjenjem za trenutek odprete pokrov polnilne enote, bo le ta za polnjenje v prvih 3-4 minutah porabila več energije.

Še vedno pa ostaja vprašanje: ali pomeni hitrejše polnjenje slušalk, če je polnilna enota priključena na polnilnik? Po mojem mnenju – da! Vprašanje pa je, koliko hitrejše? Ali 90% napolnjena polnilna enota napolni slušalke hitreje kot polnilna enota z nižjim odstotkom baterije?

Kako polnite svoje slušalke AirPods? Ločeno? Skupaj? Kadarkoli ali le ko je baterija prazna? Ste že kdaj doživeli slabšo kakovost zvoka, če je baterija pod 20%? Če ste preklopili na napravo druge generacije, občutite razliko?

Vir: Reddit, iDownloadBlog