Omogočite sinhronizacijo iPhona in Maca prek povezave Wi-Fi

Ko je Apple ukinil iTunes iz izbora aplikacij, ki so na voljo za macOS Catalina, je njegovo mesto zasedel Finder in druge aplikacije. Poleg žičnih povezav novi operacijski sistem omogoča tudi brezžično sinhronizacijo Mac in iOS (iPadOS) naprav. Vendar pa lahko povezava povzroči nekaj preglavic.

Svoji Mac in iOS napravi lahko sinhronizirate, če sta obe povezani na isto omrežje Wi-Fi. Če želite nastaviti sinhronizacijo prek Wi-FI-ja, najprej povežite napravo z Macom prek USB ali USB-C kabla. Nato vklopite sinhronizacijo prek Wi-Fi povezave in izberite želene nastavitve sinhronizacije. Kadar koli se vaša naprava poveže z Macom prek Wi-Fi-ja, se samodejno sinhronizira.ű

Kako?

  • Priključite iOS/iPadOS napravo na računalnik s pomočjo USB ali USB-C kabla
  • V stranski vrstici Finderja izberite napravo
  • Na zavihku General omogočite "Show this iPhone when on Wi-Fi"
  • Kliknite Apply in naprava se prek Wi-FI-ja pokaže na stranski vrstici Finderja

Kadar koli se bo vaša naprava povezala z Macom, se bo njena vsebina samodejno sinhronizirala, njena ikona pa bo prikazana na stranski vrstici Finderja. Če želite vsakič znova preveriti sinhronizacijo, onemogočite možnost "Automatically sync when this iPhone is connected".

Preden napravo odklopite z Maca, kliknite Eject. Tako bo ikona naprave izginila s stranske vrstice, sinhronizacija prek Wi-Fi-ja pa bo ostala aktivna.

Tudi če boste omogočili sinhronizacijo prek Wi-Fi-ja, bo obnovitev naprave še vedno mogoča le z žično povezavo.

Sinhronizacija prek Wi-Fi-ja je počasnejša kot sinhronizacija prek kabla. Če napravo povežete z Macom, medtem ko se ta sinhronizira prek Wi-Fi-ja, se sinhronizacija nadaljuje prek kabla. Če med sinhronizacija odklopite kabel z Maca, se sinhronizacija ustavi, tudi če je sinhronizacija prek Wi-Fi-ja vklopljena. Sinhronizacija se nadaljuje, ko napravo ponovno povežete s kablom ali prek Wi-Fi-ja.