Presenečenje – posodobili so MacBook Pro

  Applovi močni 13-palčni in 15-palčni prenosniki so postali še močnejši. Njihov dizajn je ostal enak, tipkovnica pa je bila posodobljena. Prišla je doba 8-jedrnih MacBookov!

  Apple je kar naenkrat posodobil svojo linijo MacBook Projev. WWSC je tik za vogalom in tam so ponavadi napovedali takšne posodobitve.

  Ne pričakujte velikih sprememb v samem dizajnu naprave, saj je le že od leta 2016 nespremenjen. Toda tisti, ki so nestrpno čakali na prenosni stroj moči, so lahko več kot zadovoljni. Tom Boger, višji direktor pri Applu za oglaševanje Mac izdelkov, je o posodobljenih napravah povedal naslednje:

  Ne glede na to, ali študentje obvladajo študijski program, razvijalci gradijo aplikacije na svetovni ravni ali uredniki videov ustvarjajo celovečerne filme, se še vedno navdušujemo nad vsem, kar naše stranke počnejo s svojimi MacBook Proji. Zdaj z 8-jedrnimi procesorji, ki poskrbijo še za dodatno povečanje zmogljivosti, skupaj z osupljivim Retina zaslonom, hitrim pomnilnikom, baterijo, ki zdrži cel dan in samim macOs-om, MacBook Pro še naprej ostaja najboljši pro računalnik na svetu in komaj čakamo, da ga naše stranke dobijo v roke, da bi videli, kaj bodo naredili z njim.

  Največja in res pomembna sprememba novih MacBook Projev je zgoraj omenjeni procesor. Opremljeno so z Intelovimi procesorji 8. in 9. generacije. Dva nova 13-palčna modela imata Intel Core i5 8. generacije, dva 15-palčna modela pa sta na voljo s 6-jedrnim procesorjem Intel Core i7 ali 8-jedrnim procesorjem Intel Core i9. Po Applovih meritvah je 8-jedrna različica dvakrat boljša od 4-jedrne različice in za 40% boljša od 6-jedrne.

  Ko govorimo o videzu, se edina sprememba nanaša na tipkovnico. Po Applovih podatkih so že rešili vse težave Butterfly tipkovnice, zdaj pa so spremenili še enega od materialov. To bo poskrbelo za manj dvojnih ali zgrešenih pritiskov na tipke. S to izboljšavo smo prispeli v četrto generacijo Butterfly tipkovnice. Vendar še vedno ne vemo, ali bo vključena tudi v druge MacBooke.

  Skratka, to je dokaj skromna posodobitev. Lahko pa je precej koristna za tiste, ki so pripravljeni kupiti močnejšo napravo. Čeprav se je govorilo o 16,5-palčnih MacBook Projih, te posodobitve nismo dočakali. Upamo, da bodo na naslednjem Keynote dogodku predstavili novi MacBook Pro in Applove zaslone.

  X