Prva javna beta različica macOS Catalina je zdaj na voljo

  Poleg iOS-a 13 in iPadOS-a je tu tudi nova različica macOS-a za vse, ki se želijo znebiti iTunesa in začeti testirati nov sistem. Vsi drugi operacijski sistemi zahtevajo povabila za beta fazo.

  Kot ste poročali, je Apple izdal javno beta različico sistema iOS 13 in novega iPadOS-a. Poleg javne beta različice najnovejšega OS-a za Mace je prispel tudi macOS Catalina.

  Najpomembnejše nove lastnosti macOS-a so, da so macOS pripeljale bližje iOS-u. Za to so morali mnogi razvijalci integrirati svoje iOS aplikacije v Maca.

  Ena večjih sprememb je tudi ta, da bo iTunes ločen od Music, Podcast in TV aplikacij, iPhone pa boste lahko upravljali iz stranske vrstice Finderja. Dobro znana funkcija Screen Time je bila prilagojena, prav tako pa je bila preoblikovana tudi aplikacija Photos.

  Če želite iPad uporabiti kot zrcalni zaslon ali kot dodatni zaslon, ga lahko povežete s funkcijo Sidecar iPadOS-a in macOS Cataline.

  Upoštevajte, da beta različice obstajajo z razlogom!

  Med uporabo lahko pride do resnih napak, zato ni priporočljivo, da jih namestite za vse uporabnike. Vsekakor morate narediti varnostno kopijo vsebine svoje naprave. In pričakujete lahko, da bo končna različica prispela jeseni.

  Kako namestiti javno beta različico macOS Catalina

  Korak 0: Naredite varnostno kopijo! Ne pozabite tega storiti pred namestitvijo beta profila, saj boste varnostno kopijo potrebovali, če se boste želeli vrniti na stari sistem.

  • V svojem brskalniku odprite spletno stran beta.apple.com
  • Prijavite se s svojim Apple ID-jem in pritisnite Get Started
  • Na naslednji strani preberite Pogoje in določila ter izberite Accept
  • Nato s seznama štirih razpoložljivih sistemov izberite macOS in tapnite "Enroll your Mac"
  • Prenesite datoteko in sledite korakom


  macOS Catalina je združljiv z naslednjimi napravami:

  2012 Mac mini in novejši, 2012 MacBook Pro in novejši, 2012 iMac in novejši, 2012 iMac in novejši, 2013 Mac Pro in novejši, 2015 MacBook in novejši, 2017 iMac Pro in novejši

  X