Spremenite svojo uro Apple Watch v budilko

Način Nightstand in aplikacija za alarm vaše ure Apple Watch je odlična kombinacija, s katero boste Apple Watch spremenili v digitalno budilko.

Funkcija Nightstand ur Apple Watch je bila predstavljena leta 2016 z watchOS 2.0, aplikacija Alarm pa je bila na voljo že od samega začetka. Najverjetneje boste napravo polnili čez noč, morda jo boste odložili poleg sebe na svojo nočno omarico. Zato je bil izumljen način Nightstand, ki v prevodu pomeni "nočna omarica".

Ta način vašo uro Apple Watch spremeni v mini digitalno budilko. Če boste napravo položili na svojo stran, je dovolj, da se dotaknete ure ali samo tapnete po mizi, zaslon pa bo za kratek čas z diskretno svetlobo oživel, vaše oči pa ob tem ne bodo trpele.

Če je budilka vklopljena, se bo zaslon vklopil tik preden se oglasi alarm, tako da boste lahko videli točen čas (preostali), ko vas bo vaša notranja budilka predčasno zbudila.

Kako omogočiti način Nightstand?

  • Na svoji uri Apple Watch pojdite v Settings > General
  • Vklopite način Nightstand

Ko uporabljate način Nightstand, vaša ura prikaže datum in čas, skupaj s trenutno napolnjenostjo baterije. Če nastavite alarm, se to prikaže tudi na uri. Že želite vklopiti način Nightstand:

  • Priključite Apple Watch na polnilnik. Med polnjenjem vaša ura Apple Watch ostane v načinu Nghtstand.
  • Če želite videti zaslon, tapnite, pritisnite digitalno krono ali stranski gumb ali pa rahlo potresite svojo uro. Celo trkanje ali tapkanje po mizi lahko deluje.

Če želite uporabljati svojo uro Apple Watch, ko je v načinu Nightstand, jo držite obrnjeno navzgor ali pa jo položite na ravno površino, nato pa pritisnite digitalno krono ali stranski gumb.

Kako nastaviti alarm?

Za nastavitev alarma lahko zaprosite Siri. Recite nekaj podobnega "Set an alarm for 7 a.m." ali "Wake me up at 19:00."
Alarm lahko nastavite tudi na svojem iPhonu, nato pa ga posredujete na svojo uro.

  1. Nastavite alarm na svojem iPhonu.
  2. Na svojem iPhonu odprite aplikacijo Apple Watch.
  3. Tapnite My Watch, tapnite Clock, nato pa vklopite Push Alerts from iPhone.

Alarm na uri Apple Watch je ločen od alarmov na vašem iPhonu. Ko nastavite alarm, se prepričajte, da Apple Watch in iPhone nista v tihem načinu. Če želite nastaviti ali prilagoditi alarm za način Nightstand, uporabite svojo uro Apple Watch:

  1. Na svoji uri Apple Watch odprite aplikacijo Alarms.
  2. Tapnite Add Alarm. Ali pa tapnite na obstoječi alarm, nato pa spremenite čas.
  3. Tapnite AM ali PM, nato pa ure ali minute. Za prilagoditev časa obrnite digitalno krono.