Strava - med tekom narišite tiranozavra

Tako je, če ste dovolj ustvarjalni, lahko narišete tiranozavra, medtem ko uporabljate aplikacijo za tek Strava. Ali pa Darth Vaderja. Ampak naredimo korak nazaj.

V trgovini App Store je na voljo veliko različnih aplikacij za tek ali kolesarjenje, ki ponujajo isto: delanje kilometrov, medtem ko vaš telefon beleži vašo razdaljo, porabljen čas in hitrost.

Obstaja več odličnih različic, ki jih uporabljamo za kolesarjenje. Toda potrebovali smo nekaj več. Nekaj, kar pritegne mojo pozornost s številnimi zanimivimi podrobnostmi in ima popoln program vadbe z dodatnimi funkcijami. Ta aplikacija je Strava.

Resnična družbena izkušnja

Ena od glavnih prednosti je, da ste lahko resnično del skupnosti. Čeprav vam druge aplikacije ponujajo možnost za všečkanje in komentiranje, je Strava edina, kjer to resnično deluje in ljudje te priložnost kar pogosto uporabljajo. Domači zaslon vključuje časovni potek vadbe vaših prijateljev ali športnih kolegov. To boste vsekakor preverili takoj po zaključku vadbe.

Lahko spremljate ljudi, komentirate njihovo vadbo in seveda všečkate njihove aktivnosti. Na preprost način lahko naložite tudi svoj napredek, samo pritisnite Start na začetku vaše vadbe in Finish, ko končate.

Poleg običajnih podatkov o vadbi lahko priložite slike (drugače se to sploh ni zgodilo) in označite vaše treninge, kot je tisti res naporen, ali pa zabeležite le popoldanski sprehod po soseski. Da ne omenjam, da obstaja možnost dodajanja vaše celotne zgodbe kot objavo.

Verjetno se sprašujete, kje hudiča je tu tiranozaver. Na zemljevidu. In to je resnična moč aplikacije Strava. Ne, ne, to ne pomeni, da lahko tečete v krogih in tako narišete tiranozavra ali Darth Vaderja, aplikacija uporablja zbrane podatke na zelo pameten način.

Tekmujte sami s sabo in drugimi

In najboljše šele prihaja. Še posebej, če obožujete tekmovanja z drugimi. V aplikaciji Strava lahko ustvarite manjše in večje poti, GPS sledenje pa aplikaciji omogoča, da analizira vašo aktivnost na tem določenem delu poti. Vaši časovni rezultati bodo dodani na lestvico tistih, ki so prečkali to pot.

Omogoča vam primerjavo rezultatov z osebami po vsem svetu. Na najbolj obiskanih lokacijah tekmovanj je bilo prisotnih deset tisoč športnikov, tako da je uvrstitev v top 100 precejšen izziv, vendar pa lahko z lahkoto vodite v svoji soseski. In vsakič, ko boste podrli osebni rekord, boste bogato nagrajeni.

To bi lahko bilo odlično orodje za motivacijo tistih, ki bi radi dosegli več. Če želite redno tekmovati z drugimi, se lahko naročite na mesečne izzive skupnosti, kar vas spodbudi, da dosežete več, hkrati pa boste nagrajeni z darili, pravimi medaljami in kodami za popuste.

Aplikacija je na voljo tako v brezplačni kot tudi premium različici. Premium različica vključuje dodatke, kot so toplotni zemljevidi, območna vadba in fitness diagrami.

Prenesite aplikacijo Strava iz trgovine App Store (iPhone, iPad - brezplačno, vsebuje plačila znotraj aplikacije)