Tako je videti temni način v iOS-u 13

  Dolgo pričakovani temni način je zdaj prispel v iOS 13. Novi operacijski sistem je v beta različici razvijalca, vendar pa si že lahko ogledate, kako je videti.

  Prve utrinke temnega načina smo ujeli na odru dogodka WWDC Keynote, kjer nam je Apple ponudil demo različico. Od julija bo novi sistem na voljo javnim testerjem, uradno pa bo izšel jeseni.

  Kaj morate vedeti: Temni način bo dostopen na več načinov. Temni način lahko vklopite v Settings > Display & Brightness. Do njega pa lahko dostopate tudi iz nadzornega centra tako, da za dalj časa pritisnete na drsnik za svetlost in nanj preklopite s pomočjo ikone na spodnji levi strani. Prav tako lahko nastavite, da se temni način samodejno omogoči od sončnega zahoda do sončnega vzhoda ali pa določite urnik po meri.

  Simpatična mala podrobnost: izbiralnik ozadja ima prav tako nove možnosti za temni način. To pomeni, da lahko izberete samodejno zatemnitev ozadja, ko je omogočen temni način. Ozadje bo potemnilo, tako da se bo odlično ujemalo z vmesnikom temnega načina.

  Poglejmo si, kako bo videti temni način v iOS-u 13.

  Telefon:

  Sporočila:

  Koledar:

  App Store:

  Zemljevidi:

  Glasba:

  Zapiski:

  X