Vse, kar ste želeli vedeti o nastavljanju vibracij na vašem iPhonu

  Tako kot pri zvočnih opozorilih iOS ponuja številne možnosti prilagajanja vibracij. Poigrajte se z možnostmi in ustvarite popoln vibracijski sistem, ki bo prilagojen vašemu osebnemu okusu in potrebam.

  Privzeto ima vaš iPhone dve vrsti opozoril – zvočna in vibracijska opozorila. Če izklopite zvok, bodo vsi zvoki utišani, vendar boste še vedno prejemali obvestila v obliki vibriranja. To privzeto stanje je lahko idealno za večino uporabnikov iPhonov, v nekaterih situacijah, kot je posedanje v zelo mirni čakalnici ali razredu, pa boste morda želeli vibracije popolnoma izklopiti.

  Kaj lahko nastavite

  Izbirate lahko med osmimi prednastavljenimi vzorci in jih dodelite različnim vrstam opozoril, tako da boste lahko že po sami vibraciji vedeli, ali ste prejeli sporočilo ali e-poštno sporočilo. Kontaktom lahko dodelite različne vzorce vibracij, tako da boste tudi pri iPhonu, ki ste ga utišali, vedeli, kdo vas kliče. Če prednastavljene možnosti niso zadostne in se počutite ustvarjalno, lahko celo ustvarite lastne vzorce vibracij in jih nato dodate želenim opozorilom ali stikom.

  Dodeljevanje različnih vibracij različnim opozorilom

  Na iOS-u lahko prilagodite celo vrsto vzorcev, vendar le teh ne morete uporabiti za posamezne aplikacije. Tu je seznam opozoril, za katere lahko prilagoditevzorec vibracije (in tudi zvonjenje/zvočno opozorilo):

  • Melodija zvonjenja
  • Melodija za sporočila
  • Nova glasovna pošta
  • Opozorila koledarja
  • Opozorila opomnika
  • AirDrop

  Če želite prilagoditi vzorec vibracije za opozorilo:

  • Odprite Settings > Sounds & Haptics.
  • Pomaknite se navzdol na Sounds and Vibration Patterns.
  • Izberite vrsto opozorila, ki ga želite prilagoditi.
  • Tapnite Vibration na vrhu.
  • Izberite eno od osmih ponujenih možnosti ali ustvarite novo.

  Morda ste opazili, da je privzeta vibracija za vsako vrsto opozoril nastavljena na sinhronizirano – to pomeni, da se vzorec sinhronizira z uporabljenim zvočnim opozorilom, kar je pravzaprav zelo zanimiva podrobnost. (zaradi vseh teh malih podrobnosti so Applove naprave to, kar so!).

  Kako ustvariti in nastaviti vibracije po meri

  Morda niste našli vzorca, ki ga želite, ali pa le ni dovolj poseben. Ne skrbite, iOS vam ponuja možnost ustvarjanja lastnih vibracij po meri. Če želite, da bo vaša ustvarjalnost sledila ritmu, sledite korakom za prilagajanje vzorca vibracij, ki je opisan zgoraj, namesto da izberete eno od prednastavljenih možnosti:

  1. Pomaknite se navzdol in tapnite na Create New Vibration.
  2. Dotaknite se prazne plošče, da posnamete vibracijo.
  3. Plošče se lahko dotaknete kjerkoli želite, tudi vibracije so lahko tako dolge, kot želite.
  4. Ko končate, tapnite Stop v spodnjem desnem kotu.
  5. Zdaj lahko vzorec ponovite tako, da tapnete Play v spodnjem levem kotu ali posnamete nov vzorec tako, da tapnete na Record v spodnjem desnem kotu.
  6. Ko ste zadovoljni z rezultatom, v zgornjem desnem kotu pritisnite Save.
  7. Novemu vzorcu vibracije dodelite ime.

  Na novo ustvarjen vzorec bo prikazan v razdelku Custom v meniju Vibration. Zdaj lahko ta vzorec uporabite za različna opozorila ali pa ga preprosto dodelite stiku.

  Če želite izbranemu stiku dodeliti vzorec vibracije po meri, sledite naslednjim korakom:

  1. Odprite aplikacijo Phone ali Contacts.
  2. Poiščite stik na seznamu in se ga dotaknite.
  3. V zgornjem desnem kotu izberite Edit.
  4. Izberite možnost Ringtone ali Text Tone, odvisno od tega, kaj želite nastaviti.
  5. Nato tapnite na Vibration.
  6. Izberite svoj vzorec vibracije po meri ali ustvarite novega.
  7. Vrnite se na meni Ringtone ali Tex Tone in tapnite na Done v zgornjem desnem kotu, da uporabite spremembe.

  In zdaj, ko vas oseba pokliče ali vam pošlje sporočilo, boste takoj vedeli, kdo je na drugi strani. Tudi takrat, ko iPhone samo vibrira. Z nekaj časa in truda lahko vzpostavite prefinjen sistem, ki vam bo popolnoma ustrezal in zaradi katerega bo vaša vsakodnevna uporaba iPhona še bolj intuitivna.

  Dodaten nasvet: Ko govorimo o zelo pomembnih osebah, razmislite o tem, da bi omogočili Emergency Bypass, tako da boste obveščeni o dohodnih opozorilih, tudi če uporabljate način Do Not Disturb.

  Ali uporabljate vibracije po meri? Za kakšne vrste opozoril?

  X