Zagotovite si Apple TV+ brezplačno preizkusno obdobje zdaj!

Prvega novembra je bil Apple TV+ predstavljen tudi v Sloveniji. Applova storitev pretakanja vsebuje Apple Original filme in serije, ki so dostopne prek spletnega brskalnika ali posebne TV-aplikacije.

Storitev za več platform je na voljo za iPhone, iPad, iPod touch, Maca in Apple TV s svojo namensko aplikacijo. Za dostop do funkcije morate svoj operacijski sistem posodobiti na najnovejšo različico. Poleg tega si lahko dostop zagotovite tudi prek brskalnikov Safari, Google Chrome in Firefox z uporabo Roku-ja, Amazon Fire TV-ja ali Samsungovih pametnih televizorjev.

Kot je Apple že pred časom napovedal, je uporaba prvih 7 dni brezplačna, da funkcijo lahko preizkusijo vsi - brez preklica - storitev pa se spremeni v mesečno podaljšanje naročnine za 5,49 €.

Če pa ste po 10. septembru 2019 kupili katero koli razpoložljivo napravo Apple TV, iPhone, iPad, Mac ali iPod touch od podjetja Apple ali pooblaščenega prodajalca iSTYLE, se vam bo preizkusno obdobje podaljšalo za 1 leto. Vendar ne pozabite na eno stvar - z brezplačnim preizkusnim obdobjem začnite v 3 mesecih po aktivaciji (prijavite se s svojim Apple ID-jem) svoje nove naprave.

Vse, kar morate storiti, da ponujenih 7 dni spremenite v eno leto, je, da se prepričate, da se v svoji napravi prijavljeni z istim Apple ID-jem, s katerim ste registrirali svojo napravo.

Na voljo imate tudi "zadnja vrata", ki so popolnoma neodvisna od nakupa nove naprave. Gre namreč za študentsko naročnino na Apple Music. Vendar ta možnost ni povsem brezhibna: "Brezplačni dostop do Apple TV+ za študente se konča, ko za to niste več upravičeni ali ne obnovite študentske naročnine na Apple Music. Ponudba je primerna samo za preverjene študente in se ne prenese na skupino Family Sharing."

Enoletna preizkusna različica ponuja 365 dni brezplačne storitve za vso družino v Family Sharing, do 6 članov hkrati. Zato ne smete koristiti več brezplačnih možnosti za vse člane. Upoštevati morate tudi, da bo preklic brezplačnega preizkusnega obdobja takoj prekinil vaš dostop do storitve. Ni tako, kot pri aplikacijah nekaterih zunanjih razvijalcev ali pri Apple Music, kjer je storitev delovala eno leto, tudi po preklicu.

Seznam trenutno razpoložljivih Original naslovov ni tako dolg:

  • The Morning Show
  • For All Mankind
  • See
  • Dickinson
  • Ghostwriter
  • Helpsters
  • The Elephant Queen
  • Oprah's Book Club
  • Snoopy in Space

Večina serij je na voljo v celoti, The Morning Show, See in For All Mankind pa ponujajo le prve 3 epizode. Kljub temu je seznam prihajajočih vsebin precej dolg, trenutno je na voljo v angleščini in različnimi podnapisi.