Izbiraj med našimi modeli MacBook Air:

Macbook Air Retina
s Touch ID
128 GB SSD

 • 1,6 GHz dvojedrni procesor Intel Core i5 8. generacije
 • Zaslon Retina
 • 8 GB 2133 MHz LPDDR3 pomnilnik
 • Shranjevanje SSD 128 GB
 • Intel UHD 617 grafika
 • Touch ID
 • Force Touch sledilna plošča
 • Dva Thunderbolt 3 priključka
 • True Tone tehnologija zaslona

1.349,00 €

1.349,00 €

1.349,00 €

1.349,00 €

1.349,00 €

1.349,00 €

Financiranje na do 36 mesecev

Izberi barvo:

Macbook Air Retina
s Touch ID
256 GB SSD

 • 1,6 GHz dvojedrni procesor Intel Core i5 8. generacije
 • Zaslon Retina
 • 8 GB 2133 MHz LPDDR3 pomnilnik
 • Shranjevanje SSD 256 GB
 • Intel UHD 617 grafika
 • Touch ID
 • Force Touch sledilna plošča
 • Dva Thunderbolt 3 priključka
 • True Tone tehnologija zaslona

1.619,00 €

1.619,00 €

1.619,00 €

1.619,00 €

1.619,00 €

1.619,00 €

Financiranje na do 36 mesecev

Izberi barvo:

MacBook Air
128GB SSD

 • 1,8 GHz dvojedrni procesor Intel Core i5 5. generacije
 • Turbo Boost up to 2,9GHz
 • 8 GB of 1600 MHz LPDDR3 pomnilnik
 • Shranjevanje SSD 128 GB
 • Intel HD 6000 grafika
 •  
 •  
 •  
 •  

1.169,00 €

899,00 €

Financiranje na do 36 mesecev

Na voljo v:

Vse je spet lažje.
Najbolj priljubljeni Mac je tu in spet te bo popolnoma prevzel. Novi tanjši in lažji MacBook Air je na voljo v srebrni, vesoljno sivi in zlati ter ima osupljiv zaslon Retina s tehnologijo True Tone, Touch ID, tipkovnico zadnje generacije ter sledilno ploščo Force Touch. Ikonično zasnovano ohišje v obliki črke V je izdelano iz 100-odstotno recikliranega aluminija, zato je ta Mac najbolj prijazen do okolja doslej.1 S celodnevnim delovanjem baterije pa je ta MacBook Air tudi popolnoma prenosen in zares vsestranski.
Zaslon Retina
Osupljiva premiera štirih
milijonov slikovnih pik.
Z ločljivostjo 2560 x 1600 za več kot 4 milijone slikovnih pik so rezultati naravnost osupljivi. Slike so prikazane na novi ravni podrobnosti in resničnosti. Besedilo je ostro in jasno. Tehnologija True Tone samodejno prilagodi belo točko zaslona, da se ujema s temperaturo barve tvojega okolja, tako da so spletne strani in e-pošta videti tako naravno, kot da bi bili natisnjeni. Ker ima v primerjavi s prejšnjo generacijo kar 48 % več barv, je vse, kar vidiš, bogato in živahno. Steklo zaslona poteka do roba ohišja, tako da je prostor, ki obdaja zaslon, kar 50 % tanjši kot prej. Zato se lahko osredotočiš na to, kar je na zaslonu. In kar se vidi, ti bo všeč.
13,3”
zaslon Retina
visoke ločljivosti
Tehnologija
True Tone
48 %
več barv od
prejšnje generacije
Jasen in oster
prikaz besedila
Touch ID
Tvoj prstni odtis je tvoje geslo.
Napredna varnost in priročnost senzorja Touch ID sta zdaj vgrajeni v MacBook Air. Svoj prst preprosto položi na senzor Touch ID in tvoj Mac se odklene. Prek prstnega odtisa lahko dostopaš do zaklenjenih dokumentov, beležk in nastavitev sistema, brez vnašanja dodatnega gesla.
Hitro odkleni svoj Mac
brez vnašanja gesla
V trenutku odkleni dokumente, ki so zaklenjeni z geslom
Čip Apple T2 Securitiy
MacBook Air ima vgrajen čip Apple T2 Security – silicijev čip druge generacije, izdelan posebej za Maca, s katerim je MacBook Air še varnejši. Kadar koli uporabiš Touch ID da odkleneš svojega Maca ali dokument, tvoji podatki ostanejo varni. S sprotnim šifriranjem podatkov so vsi tvoji podatki, shranjeni na pogonu SSD, samodejno in v celoti šifrirani.
Tipkovnica
Preoblikovana od A do Ž.
Tipkovnica najnovejše generacije MacBook Aira je opremljena z metuljnim mehanizmom, ki zagotavlja 4-krat boljšo stabilnost tipk kot pri škarjastem mehanizmu ter večje udobje in odzivnost. Posamezne tipke z LED-osvetlitvijo ozadja ter senzor okoljske svetlobe ti pomagata pri tipkanju v slabši svetlobi.
Natančne in bolj
stabilne tipke
Sledilna plošča Force Touch
Sledilna plošča Force Touch ti omogoča raznoliko interakcijo z Macom na podlagi majhnih razlik v pritisku. S tem imaš natančen nadzor in enoten odziv, ne glede na to, kam na sledilni plošči klikneš, ter dovolj prostora za geste Multi-Touch, npr. zmanjševanje in povečevanje. Tvoji prsti se bodo počutili kot doma.
Več prostora za geste
Multi-Touch
Zmogljivost
Tvoj prenosnik za vse namene in ves dan.
Kljub temu, da novi MacBook Air tehta le 1,25 kg, je poln zmogljivosti. Procesor Intel Core i5 osme generacije ti pomaga zagotavljati zmogljivost za dnevne dejavnosti, od branja e-pošte in brskanja po spletu, do ustvarjanja predstavitev Keynote in urejanja posnetkov v programu iMovie. Pomnilnik z do 16 MB ti omogoča delo tudi z več odprtimi aplikacijami, 1,5 TB prostora za shranjevanje SSD pa ti zagotavlja preprost zagon aplikacij v trenutku in dovolj prostora za vse dokumente, fotografije in videoposnetke.

Do
16 GB
pomnilnika
Do
1,5 TB
prostora za shranjevanje
Lahek
1,25 kg
 
Procesor Intel Core i5 osme generacije
Najnovejše brezžične tehnologije z 802.11ac Wi-Fi in Bluetooth 4.2
Tanek
15,6 mm
 
Čas delovanja baterije
Z do 12 urami delovanja baterije je MacBook Air pripravljen na celodnevno delo. Preveri e-pošto, brskaj po spletu, nakupuj, ustvarjaj dokumente, oglej si videoposnetke, upravljaj preglednice in več, brez priklopa na napajanje. Se odpravljaš na čezoceanski let? Pripravi si nekaj filmov, kajti MacBook Air jih lahko neprekinjeno predvaja do 13 ur2.
Thunderbolt 3
Eden za vse, vse v enem.
Thunderbolt 3 združuje ultra visoko pasovno hitrost z ultra raznolikostjo standarda USB-C v enem univerzalnem vhodu – in MacBook Air ima kar dva. Thunderbolt 3 omogoča prenos podatkov, polnjenje in izhod za video v enem priključku, pri čemer je prepustnost 40 Gb/s, kar je dvakrat toliko, kot omogoča Thunderbolt 2. Obstoječe naprave zlahka povežeš s kablom ali vmesnikom. Vhod Thunderbolt 3 je simetričen, zato bodo kabli vedno pravilno priklopljeni.
Thunderbolt 3 (USB‑C)
Napajanje
Zasloni
Shranjevanje
Naprave
Zvočniki in kamera
Jasni in glasni.
Z najnovejšimi tehnikami obdelave zvoka se MacBook Air sliši bolje kot kdaj koli. Stereo zvočniki zagotavljajo dvakrat toliko basov in 25 % več glasnosti kot v prejšnji generaciji. Ko poslušaš glasbo ali gledaš film, širši stereozvok ustvari izkušnjo, ki te posrka vase. Kamera FaceTime visoke ločljivosti ti omogoča, da družinske člane in prijatelje vidiš še bolj jasno. Trije mikrofoni ustvarijo polje, ki bolj natančno zajame tvoj glas za klice FaceTime in narekovanje glasovnih beležk.
2x več basov za bolj poln zvok z večjim razponom
25 %
več prostornine kot v prejšnji generaciji
Polje s tremi mikrofoni bolj natančno zajame tvoj glas
Kamera FaceTime HD za zasebne in skupinske klice
Materiali
Prvi Mac, izdelan iz 100 % recikliranega aluminija.
Predstavljamo aluminijevo zlitino, ki jo je ustvaril Apple, in ki zagotavlja enako moč, trpežnost in popolno obdelavo, brez rudarjenja novega aluminija. Izdelana je iz aluminijevih opilkov, ki so ponovno zasnovani do ravni atoma. Rezultat je ohišje, ki je tako čudovito kot je trdno — kot vsa, ki jih je Apple ustvaril do zdaj — pri čemer je to najbolj okolju prijazen Mac.
47 %
nižje emisije ogljika v primerjavi s prejšnjo generacijo3
Aluminij serije 6000 za moč in trpežnost
macOS
Preprosto zmogljiv.
macOS je operacijski sistem, ki poganja vse, kar počneš na računalniku Mac. To ti omogoča, da narediš stvari, ki jih preprosto ne moreš narediti z drugimi računalniki. To pa zato, ker je zasnovan posebej za strojno opremo, na kateri deluje - in obratno. MacOS Mojave prinaša nove funkcije, ki jih navdihujejo najmočnejši uporabniki, a so namenjene vsem.
Mac + iPhone
Tvoj Mac deluje s tvojim iPhonom na načine, ki jih ne zmore noben drug računalnik.
Messages
Pošiljaj in prejemaj besedilna sporočila na računalniku Mac. Vsa sporočila, ki se prispejo na tvoj iPhone, so prikazana tudi na tvojem računalniku Mac, zato so vsi tvoji pogovori vedno posodobljeni.
Handoff
Začni dokument, e-pošto, besedilo, opombo in še kaj na svojem računalniku Mac in ga dokončaj na telefonu iPhone ali obratno.
Zmogljive prednameščene aplikacije.
Vsak Mac je opremljen z zbirko zmogljivih aplikacij za ustvarjalnost in produktivnost. Tako se lahko lotiš dela kadarkoli. Ali pa se zabavaš.
Safari
Mail
Notes
Reminders
Pages
Calendar
Messages
Photos
GarageBand
iMovie
Numbers
FaceTime
Klasika
MacBook Air prejšnje generacije
13-palčni MacBook Air ima pomnilnik 8 GB in procesor Intel Core pete generacije. Lahka in vzdržljiva oblika. Thunderbolt 2. Odlične vgrajene aplikacije. Do 12 ur delovanja baterije omogoča, da lahko ves dan izvajaš vse, kar je pomembno.

VEČ O TEM
1. Izjava glede recikliranega materiala velja za ohišje in temelji na pregledu, ki ga je izvedla organizacija UL LLC.
2. Preizkus je opravila družba Apple oktobra 2018 s predprodukcijskimi primerki sistemov MacBook Air z dvojedrnim procesorjem Intel Core i5 1,6 GHz, 8 GB RAM-a in diskom SSD 256 GB. Preizkus uporabe spleta prek brezžične povezave izmeri čas delovanja baterije pri brskanju po 25 priljubljenih spletnih mestih, pri čemer je svetlost zaslona nastavljena na 12 klikov od spodaj oziroma 75 %. Preizkus predvajanja filma v okviru iTunes izmeri čas delovanja baterije, pri čemer se predvaja vsebina HD 1080p, svetlost zaslona pa je nastavljena na 12 klikov od spodaj oziroma 75 %. Preizkus stanja pripravljenosti izmeri čas delovanja baterije, ko sistem, povezan z brezžičnim omrežjem in prijavljen v račun iCloud, preide v stanje pripravljenosti, pri čemer sta odprti aplikaciji Safari in Mail, vse sistemske nastavitve pa imajo privzete vrednosti. Čas delovanja baterije je odvisen od uporabe in konfiguracije. Za več informacij obišči www.apple.com/batteries.
3. Skupni izpusti toplogrednih plinov v izmeri 176 kg CO2e temeljijo na oceni življenjskega cikla.