Dobrodošli v iSTYLE spletni trgovini

S spletnim mestom www.istyle.si upravlja podjetje iSTYLE d.o.o. (v nadaljevanju tudi iSTYLE), Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, matična številka: 2189526000, davčna številka: SI 17009812, ki je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali iSTYLE).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine iSTYLE, pravice in obveznosti kupca in prodajalca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem in/ali prejemnikom. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu iSTYLE Ljubljana.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Kdo je kupec in kdo prejemnik?

Kupec (v nadaljevanju tudi stranka, uporabnik, potrošnik) je fizična ali pravna oseba, ki naroči ali plača dobavno storitev izdelkov preko spletne trgovine iSTYLE.

Kadar so v podatkih o kupcu vpisani tudi podatki o pravni osebi, takrat se smatra, da je kupec pravna oseba, fizična oseba katere podatki so vnešeni, pa se smatra kot pooblaščenec pravne osebe.

Kot kupec se smatra oseba, ki naroči in plača izdelek, prejemnik pa je oseba, kateri se izdelek izroči oz. dostavi in je lahko različna od kupca.

Osebni podatki in poslovna sposobnost

S sprejetjem pogojev uporabe kupec izjavlja, da so vsi podatki, katere je posredoval resnični in popolni, da je pravno sposoben, je pooblaščen uporabnk kreditne kartice in da ni nobene znane ovire, ki bi mu preprečila naročanje in kupovanje izdelkov v spletni trgovini iSTYLE.

iSTYLE skladno z izjavo o zasebnosti in varnosti podatkov zbira samo osnovne podatke, ki so potrebni za izpolnitev obveznosti.

Za veljavno naročilo in nakup izdelka mora biti oseba, ki je naročilo izvedla, stara 18 let ali več.

Izjavo o zasebnosti lahko preberete na strani Izjava o zasebnosti.

Naročilo

Izdelke se naroča izbirno z uporabo menija in izpolnitvijo elektronskih obrazcev.

Naročilo se smatra kot prejeto, ko iSTYLE prejme potrditev naročila. S tem je naročilo tudi potrjeno, med kupcem in trgovcem iSTYLE pa je sklenjena kupoprodajna pogodba. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za iSTYLE kot za kupca.

Naročilo se smatra kot plačano:

 • Apple Pay - ko prejmemo potrdilo predavtorizacije,
 • plačilo s kartico - ko prejmemo potrdilo predavtorizacije,
 • bančno nakazilo - ko je znesek plačila razviden na našem bančnem računu,
 • hitri potrošniški kredit - ko prejmemo potrdilo s strani Leanpay,
 • plačilo po povzetju - ko prejmemo potrditev naročila,
 • plačilo ob osebnem prevzemu - ko prejmemo potrditev naročila

Ko iSTYLE prejme naročilo, le ta obvesti kupca preko elektronske pošte, da je naročilo prejeto. V kolikor je izdelek naročen, izbrani način plačila s strani kupca pa je nakazilo na transakcijski račun , se iSTYLE obvezuje, da bo izdelek rezerviral za dobo treh delovnih dni, vključno s soboto. Po izteku treh delovnih dni, iSTYLE ne jamči za razpoložljivost izdelka.

iSTYLE bo naročene izdelke odposlal po prejetem plačilu

Podrobne informacije o načinih plačila in dostavi so na voljo na strani Plačilo in dostava.

Prednaročilo

V nekaterih primerih, ko izdelka ni na zalogi, se poleg njega namesto gumba DODAJ V KOŠARICO pojavi gumb PREDNAROČILO. Prednaročilo označuje tip naročila, ko gre za avansno plačilo izdelka ali storitve, ki v času oddaje naročila ni na zalogi. Takšen izdelek iSTYLE naroči pri dobavitelju in ga dostavi v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v roku, ki je naveden pod ceno na strani izdelka. Prednaročilo je v večini primerov možno oddati le za izbrane izdelke in/ali ob večjih promocijah oz. izidu novih izdelkov.

Poizvedba

V večini primerov, ko izdelka ni na zalogi, se poleg njega namesto gumba DODAJ V KOŠARICO pojavi gumb POIZVEDBA. Poizvedba stranki izdelka ob prihodu na zalogo ne zagotovi, ji pa daje prioriteto. Ko izdelek prispe na zalogo, iSTYLE stranko o tem obvesti, stranka pa se odloči, če jo nakup še zanima. V primeru nakupa stranka preko spletne trgovine odda naročilo ali se s prodajalcem dogovori za drugačen način nakupa (npr. osebni nakup v trgovini). Cena izdelka se lahko v času prihoda izdelka na zalogo spremeni. Poizvedba je popolnoma neobvezujoče, ob oddaji pa stranki ni potrebno izvesti nobenega plačila. Poizvedbo lahko oddajo le registrirani uporabniki.

Postopek nakupa

Postopek nakupa je izredno enostaven in vključuje le nekaj korakov. Uporabnik ima na voljo široko izbiro Apple izdelkov in povezanih dodatkov. S pomočjo izbirnega menija in polja za iskanje lahko brska po ponudbi izdelkov. Po izboru vseh izdelkov, lahko vidi celoten pregled naročila s cenami, davkom, podatki o načinu plačila in podatki o dostavi. Zadnji korak pa predstavlja oddaja naročila.

Kadarkoli pred oddajo naročila lahko vaše naročilo spremenite, povečate, zmanjšate, dodate katerikoli proizvod ali odstopite od celotnega naročila. Ko oddate naročilo, bo na vaš e-poštni naslov prispelo samodejno potrdilo naročila z vsemi potrebnimi podatki za vašo lastno evidenco.

Cene

Za cene na iSTYLE spletni strani velja, da:

 • so cene v času dostave enake kot cene ob oddaji naročila,
 • vse cene vsebujejo DDV, razen kjer je to izrecno navedeno drugače,
 • cene ne vključujejo stroškov dostave, ti se obračunajo ločeno.

Cene na spletni strani se lahko razlikujejo od cen v naših fizičnih poslovalnicah.

iSTYLE si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Zaloga

Dobavljivost izdelka je navedena na njegovi produktni strani, izdelek pa je lahko na sledečih lokacijah:

 • Ljubljana skladišče - izdelek je na voljo v ljubljanskem skladišču (osebni prevzemi na tej lokaciji niso možni),
 • iSTYLE Kristalna palača - izdelek je na voljo v ljubljanski poslovalnici iSTYLE Kristalna palača BTC,
 • iSTYLE Citypark - izdelek je na voljo v ljubljanski poslovalnici iSTYLE Citypark BTC,
 • iSTYLE Europark - izdelek je na voljo v mariborški poslovalnici iSTYLE Europark,
 • Centralno skladišče - izdelek je na voljo v centralnem skladišču v Budimpešti, Madžarska.

Izdelki na zalogi ljubljanskem skladišču in vseh naših poslovalnicah bodo odpremljeni v največ 2 delovnih dneh od prejetega plačila. Izdelki na zalogi v centralnem skladišču bodo dobavljeni v času, ki je naveden na strani posameznega izdelka.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali zalogi napačen. Kadar pride do napake pri prikazu cene ali zaloge, si iSTYLE pridružuje pravico, da stranki ponudi možnost odstopa od naročila.

Promocijske kode

Uporabniki lahko na naši strani koristijo promocijske kode, ki jih prejmejo skozi naše promocije, spletne novice ali kako drugače.

Pogoji za unovčitev:

 • za unovčenje pomocijske kode se mora uporabnik registrirati,
 • popusti in promocijske kode se ne seštevajo,
 • promocijske kode je mogoče unovči le pri spletnih nakupih,
 • promocijskih kod ni mogoče menjati za gotovino,
 • skupaj s promocijsko kodo lahko uporabnik prejme dodatne pogoje za unovčitev.

Promocijsko kodo uporabnik vpiše v polje, ki je na voljo v košarici.

Ugodnosti za študente, profesorje in izobraževalne ustanove

Študenti, zaposleni v izobraževalnem sektorju in izobraževalne ustanove lahko v naši spletni trgovini in poslovalnicah uveljavljajo sledeče izobraževalne popuste:

 • Študenti starejši od 18 let, profesorji, učitelji, vzgojitelji itd. - 5 % popusta na Mac računalnike in originalne Apple Mac dodatke. Za uveljavljanje popusta je potrebna kopija študentske izkaznice, potrdilo o vpisu ali potrdilo o zaposlitvi.
 • Izobraževalne ustanove - 7 % popusta na Mac računalnike in originalne Apple Mac dodatke ter 5 % popusta na vse iPad naprave in originalne Apple iPad dodatke

Izobraževalni popusti se ne seštevajo z ostalimi popusti ali ugodnostmi, razen kjer je to posebej določeno. V primeru, da je izdelek že predhodno znižan, obvelja tisti popust, ki je višji.

Več informacij o ugodnostih za študente, profesorje in izobraževalne ustanove je na voljo tukaj.

Registracija uporabnika

Za oddajo naročila na iSTYLE spletni strani se mora uporabnik registrirati. Uporabnik z registacijo prejme vpogled v celotno zgodovino njegovih naročil, prejme pa tudi možnost oddaje poizvedb za izdelke, ki jih ni na zalogi.

Vnos podatkov za registracijo uporabnika naše spletne trgovine je kratek in enostaven. Vnos uporabniških podatkov je potreben samo enkrat, ob prvem nakupu ali ob prvem kreiranju uporabniškega računa, za vsako nadaljno prijavo, pa sta potrebna le elektronski naslov in geslo. Vse svoje podatke lahko uporabnik kasneje spreminja in ureja.

Če uporabnik geslo pozabi, lahko izpolne obrazec za zahtevo novega samodejno generiranega gesla, katerega mu iSTYLE samodejno posreduje po elektronski pošti in ga lahko uporabnik kasneje spremeni.

Vse morebitne težave ali nejasnosti v zvezi z registracijo nam javite na naš elektronski naslov webshop@istyle.si.

Odstop od nakupa

Pogoji za odstop od nakupa:

 • Kupec lahko na lastno željo v vsakem trenutku pred odpravo blaga odstopi od delnega ali celotnega nakupa, če nas o tem obvesti pisno na naš elektronski naslov webshop@istyle.si.
 • Skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) iSTYLE sprejme odstop od naročila tudi v roku 14 dni od dneva pošiljanja ali prevzema v poslovalnici in velja le za spletne nakupe. Če se kupec v tem obdobju odloči odstopiti od naročila in nas o tem pisno obvesti, mu iSTYLE vrne znesek vrednost nakupa, zmanjšan za strošek dostave. Pred tem nam mora kupec na kakršen koli način in na lastne stroške vrniti prejete izdelke na sedež podjetja.
 • Kupec in/ali prejemnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec ali prejemnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži in količini ter ne smejo biti kakor koli poškodovani, priloženi pa morajo biti vsi originalni dokumenti o nakupu (račun, garancijski list, dobavnica itd.). Kupec in/ali prejemnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Apple izdelkom (Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple Watch, Apple TV) prične teči garancijski rok s prvo aktivacijo. Njihovo stanje (delovanje wi-fi, zaslona na dotik, zvočnika itd.) je možno preizkusiti pred zaključkom aktivacije, zato se tak izdelek smatra kot uporabljen. Če je izdelek že aktiviran, si na podlagi 43.b člena ZVpot pridržujemo pravico do uveljavljanja zmanjšanja vrednosti vračila za 15 % kupnine v primeru vračila takšnega izdelka.
 • Kupec od nakupa nadgrajenih Mac modelov ne more odstopiti, saj so ti modeli izdelani po natančnih navodilih potrošnika in so prilagojeni njegovim osebnim potrebam.
 • Od nakupa slušalk, ki se jih vtakne v uho uporabnika, zaradi higienskih razlogov ni mogoče odstopiti po odprtju embalaže.
 • Pravica do vrnitve kupljenih izdelkov se ne nanaša na potrošni material, kot tudi ne na izdeleke, ki so po svoji naravi namenjeni porabi (mediji, baterije ipd.). Ta pravica se prav tako ne nanaša na programske pakete, ki bi bili predhodno odprti ali koriščeni.
 • Povrnitev sredstev iSTYLE izvrši z nakazilom na transakcijski račun stranke v 8 dneh od prejema pravilno vrnjenega blaga, če gre za nakup z gotovino ali nakazilom oz. na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo, kadar gre za drugo obliko plačila.
 • V kolikor stranka ne upošteva predhodno navedenih pogojev, iSTYLE žal ne more sprejeti enostranskega odstopa od pogodbe o nakupu. V tem primeru iSTYLE blago ponovno dostavi stranki na njene lastne stroške.
 • Blaga ne sprejemamo vrnjenega preko pošte s plačilom po povzetju.

Odstop od prodaje

iSTYLE si pridržuje pravico do odstopa od prodaje oz. preklica dela ali celotnega naročila, s pisnim obvestilom kupcu in v naslednjih primerih:

 • ko bi se naročen izdelek prenehal proizvajati ali prodajati,
 • ko bi prišlo do bistvenih sprememb pogojev dobave.

V primeru odstopa od prodaje bo iSTYLE skupaj s kupcem skušal najti optimalno rešitev za izdelke, katerih ne more dobaviti, v primeru nemogoče dobave dela ali celotnega naročila pa izvrši povrnitev sredstev v višini vplačanega zneska naročila, kot je to v skladu z zakonom.

Garancija

iSTYLE na končnega kupca prenese garancijo proizvajalca za napake v izdelavi in materialu. Garancija velja le za nove proizvode predane prvemu končnemu kupcu od iSTYLA ali pooblaščenega prodajalca in za čas ENEGA (1) LETA od dneva nakupa prvega končnega kupca. Garancija za rezervne dele in module, ki jih končni kupec od iSTYLE-a ali pooblaščenega prodajalca velja DEVETDESET (90) DNI v kolikor so vgrajeni pri pooblaščenem servisu. V času garancijskega roka bo pooblaščeni serviser brezplačno popravil (ali, po svoji odločitvi, zamenjal) dele, ki so v garanciji in pri katerih se potrdi napaka, pod pogojem, da se ga pooblaščenemu servisu vrne pravilno zapakiranega, skupaj z imenom, naslovom in telefonsko številko končnega kupca ter z opisom napake in dokazilom o datumu nakupa (račun ali garancijski list). Garancija ne velja v primeru, če je po oceni pooblaščenega servisa napaka nastala z napačno uporabo, zlorabo, zaradi zunanjih vplivov (udarci, vibracije, kemični vplivi, vlaga, prah, ekstremne temperature, škodljiva sevanja, nepravilne električne napeljave, udari strele ipd.) ali kot posledica popravila ali zamenjave, ki ni izvršena s strani pooblaščenega prodajalca ali serviserja, ter če je napaka učinek normalne obrabe. V garancijo prav tako ni vključen potrošni material (kartuše, tonerji), ter mediji za enkratno shranjevanje podatkov. Garancija tudi ne velja, če kupec ne izpolni svojih obveznosti. Stroške raziskovanja in morebitnih popravkov nosi kupec v primeru, da se tekom raziskav s strani pooblaščenega servisa pokaže, da se kupčeva zahteva iz garancije nanaša na napako, ki ni vključena v garancijo ali da je garancijski rok potekel ali je proizvod v dobrem stanju. iSTYLE ne prevzema garancije za programsko podporo katere koli vrste (vključujoč pripadajoče priročnike in dokumentacijo), še posebej pa ne za kakovost, funkcionalnost ali primernost le-teh. To se ne povezuje z možnimi zavezami prevzetimi s strani iSTYLE-a s posebno licenčno pogodbo. V NOBENEM PRIMERU NITI iSTYLE NITI KATERI KOLI ČLAN EKIPE iSTYLE NE ODGOVARJAJO ZA MOŽNO ODKRITO, NEODKRITO, SLUČAJNO, POSREDNO ALI NEPOSREDNO ŠKODO. ŠE POSEBEJ NITI iSTYLE NITI KATERIKOLI ČLAN EKIPE iSTYLE NE PREVZEMA ODGOVORNOSTI ZA IZGUBLJENE PODATKE ALI PROGRAME, VKLJUČUJOČ STROŠKE OBNOVE ALI MNOŽITVE TAKIH PODATKOV ALI PROGRAMOV.

Pridržanje pravic

Celotna programska podpora (če je vgrajena v ROM ali v druge dele, ali pa je na nosilcih podatkov) vključujoč vse relativne priročnike in dokumentacijo (v nadaljnjem tekstu: programska podpora) je intelektualna lastnina proizvajalca in je popolnoma pravno zaščitena. iSTYLE ne prodaja programske podpore temveč jo daje v uporabo. Celotne zaščitne pravice, ki se tičejo programske opreme zadrži proizvajalec. Programska podpora se lahko uporablja samo na enem računalniku. Programska oprema, ki je v prodanem paketu, se lahko uporablja samo v tem paketu. Programska oprema ne sme biti (a) odstranjena iz paketa v katerega je vgrajena ali (b) z ali brez nadomestila, razpečevanja, kopiranja, prevajanja, programskega razbijanja, uporabljena kot predloga, združena z drugimi programi, prilagojena ali menjana. Vsi priročniki in dokumentacija so intelektualna lastnina proizvajalca in so v celoti pravno zaščiteni. Ne smejo biti razpečevani niti v celoti niti delnoma, odstopljeni z ali brez nadomestila, ročno ali elektronsko kopirani, prevedeni ali pomnoženi na kateri koli način.

Servis

Uporabnik lahko izdelke prinese v garancijsko ali plačniško popravilo:

iSTYLE Ljubljana
Kristalna palača BTC
Ameriška ulica 8
1000 Ljubljana
PON-SOB 9:00-20:00

Izdelke se lahko dostavi v popravilo tudi preko paketne dostave na naslov poslovalnice iSTYLE Ljubljana.

Podrobne informacije o servisu in servisnih storitvah so na voljo na strani Servis.

Omejitev odgovornosti

iSTYLE se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave, zaloga ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

iSTYLE ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. iSTYLE mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

iSTYLE ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih iSTYLE v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

iSTYLE ne odgovarja kupcu oziroma prejemniku, če tehnične zmogljivosti opreme kupca oziroma prejemnika, niso zadostne za ustrezno rabo izdelka. iSTYLE prav tako ne odgovarja kupcu oziroma prejemniku, če znanje kupca oziroma prejemnika, ni zadostno za rabo izdelka.

Slike izdelkov so simbolične.