Kako določiti prednost pri prenosih ali posodobitvah aplikacij na iPhonu

Ste že kdaj nalagali ali posodabljali več aplikacij hkrati in nenadoma ugotovili, da morate uporabiti eno od teh aplikacij? iOS ima priročno funkcijo, ki vam bo všeč: zdaj lahko določite prednostno aplikacijo za prenos, tako da skoči na začetek vrste.

Če imate v napravi iOS nastavljene aplikacije za samodejno posodabljanje, verjetno ne boste imeli veliko posodobitev aplikacij naenkrat. Kljub temu se lahko to občasno zgodi. Morda ste pravkar posodobili iOS na novo različico in morda imate veliko novih posodobitev za aplikacije naenkrat.

Ta funkcija zahteva iPhone ali iPad s 3D Touch-om. Če imate kar naenkrat na voljo posodobitve za več aplikacij in se zavedate, da morate eno od njih takoj uporabiti, čvrsto pritisnite na aplikacijo, ki se posodablja, da prikličete njen dodatni meni.



Ko na iPhone prenesete več aplikacij hkrati, se vam zdi, da traja večno. Morda nastavljate novo napravo, na njej pa je na tone aplikacij, ki potrebujejo posodobitve, le te pa se kopičijo v App Store in čakajo na hkratni prenos.

Pri prenašanju nimajo vse aplikacije prednosti. Morda boste želeli, da je aplikacija za e-pošto na voljo pred igrico. Na srečo obstaja način za pospešitev prenosov ali posodobitev za določene aplikacije, tako da jim določite prednostno nalogo, v nadaljevanju pa smo opisali postopek.

Določite prednostne aplikacije za prenos na iPhonu

Ko se prenos aplikacije začne, to lahko vidite na zaslonu. Ikona aplikacije je nekoliko siva, poleg pa se vrti krog. Medtem ko se to dogaja, s 3D Touch-om določite prednost. Pritisnite in pridržite aplikacijo. Ko se prikaže meni, tapnite Prioritize Download.



Opazili boste tudi, da lahko uporabite Pause Download. Če se dotaknete te možnosti, lahko preložite prenos in videli boste, da ima na sebi majhno ikono za premor in namesto imena se prikaže Paused. To je predvsem priročno za tiste aplikacije, ki jih boste morda želeli prenesti nazadnje. Če želite nadaljevati s prenosom, tapnite na aplikacijo.

In seveda obstaja tudi možnost preklica prenosa, če si premislite.