Zakaj je dobro imeti naročnino na Apple Music?

Več kot 90 milijonov pesmi je na voljo v Apple Music, ki je ena največjih pretočnih naročniških storitev glasbe.

Storitev ima ogromno funkcij, kot je »offline« poslušanje v času, ko si brez internetne povezave, poleg tega pa je vsa tvoja glasba zbrana na enem mestu. Poleg radijskih postaj v živo ima Apple Music tudi integracijo s Siri, ki ti omogoča upravljanje večine funkcij z glasovnimi ukazi.

Tukaj si preberi vse, kar moraš vedeti o Apple Music, vključno s tem, koliko stane, kaj ponuja in kako jo uporabljati storitev.

Kaj je Apple Music?

S storitvijo Apple Music lahko dostopaš do svoje najljubše glasbe – ne glede na to, ali si jo kupil prek iTunes, kopiral iz CD zgoščenke, USB-ja ali pa prenesel iz interneta – na enem mestu in v vseh tvojih napravah.

Poleg tega ti storitev na podlagi tvojih izborov priporoča glasbo, vsebuje spletni radio, ponuja možnost prenosa glasbe v tvojo napravo za poslušanje brez internetne povezave, strokovno izbrane sezname predvajanja, integracijo s Siri in funkcije, kot je na primer pregled besedil.

Kaj vključuje naročnina na Apple Music?

Članstvo v Apple Music združuje svetovno programirano pretakanje glasbe na podlagi naročnine. To pomeni, da članstvo omogoča dostop do veliko več kot le ogromne 90-milijonske glasbene knjižnice.
Dostopaš lahko do nekaterih podcastov, poslušaš skrbno izbrane sezname predvajanja in radijske postaje Apple Music, poleg tega pa si lahko ogledaš glasbene videoposnetke brez oglasov.
Apple Music 1 je Applova primarna radijska storitev, ki zagotavlja 24-urni prenos v živo v vsako državo, od DJ-jev v Los Angelesu, New Yorku pa vse do Londona. Druge radijske postaje vključujejo Apple Music Country, ki predvaja country glasbo in Apple Music Hits, kjer se predvajajo priljubljene pesmi iz 80., 90. in začetka 2000. let.

Kako deluje Apple Music?

Apple Music ima številne funkcije, nastavitve in nadzor. Tukaj je nekaj izmed teh, ki jih je dobro poznati:

  • Uporabi Siri: od Siri lahko zahtevaš, da »play the top songs from 2021«, »play more songs like this«, »add the new Rap album to my library«, »play all songs by Rihanna« ali »play my music by Drake ", če želiš na primer slišati skladbe Draka, ki si jih shranil v svojo knjižnico. Podobno lahko prosiš Siri, da premeša glasbo albuma ali seznama predvajanja. Prav tako so na poti novi seznami predvajanja, ki jih lahko upravlja Siri. Za to lahko prosiš Siri, naj organizira glasbo za večerjo.
  • Skupna raba glasbe: v meniju se nahaja gumb za skupno rabo med prijatelji oziroma izbranimi osebami na kateri koli skladbi ali seznamu predvajanja. Tako lahko preko Facebooka ali Twitterja pošlješ ali kopiraš povezavo izbrani osebi.
  • Poslušanje brez internetne povezave: v svoje naprave lahko preneseš kopije vseh pesmi, albumov ali seznamov predvajanja, ki so trenutno dostopni v Apple Music. To je koristno, kadar boš zunaj dosega. Preprosto greš na pesem ali album, pritisneš tri pike, da se ti odpre več možnosti, nato izbereš možnost prenosa, da jo shraniš v svoj pametni telefon (in knjižnico). Pri tem, kaj ali kako dolgo lahko kar koli hraniš brez povezave, ni omejitev. Poleg tega, ko enkrat pritisneš »+«,dodaš pesem v svojo zbirko in še enkrat, da jo preneseš.
  • Urejanje seznamov predvajanja: Na zaslonu Now Playing pritisni gumb s tremi pikami (more choices), nato izberi Add to a Playlist, da dodaš katero koli skladbo ali album na seznam predvajanja. Nato lahko ustvariš nov seznam predvajanja ali dodaš enega na že obstoječega. Poleg tega obstajajo tudi možnosti za filtriranje vseh tvojih seznamov predvajanja in ustvarjanje novih v razdelku Playlists, v zavihku Library. Preden dodaš glasbo, navedi potrebne informacije.

Koliko stane Apple Music?

Apple Music ti ponujamo za 3 mesece popolnoma brezplačno. Pohiti in ga preizkusi!

Preizkusi

Kaj se zgodi po koncu brezplačnega preizkusa? Vse ostane na enem mestu, izbrati moraš le paket, ki ti najbolj ustreza.

Študentski paket Apple Music je na voljo študentom za 3,49 € na mesec. Po brezplačnem preskusu mesečna naročnina za eno osebo stane samo 5,99 €. Družinski paket Apple Music stane 8,99 € na mesec in ti omogoča, da svoj račun deliš z do petimi družinskimi člani, od katerih ima vsak svoj račun.

Spodaj lahko preveriš, kaj posamezni paket prinaša. Izberi tistega, ki ti najbolj ustreza in uživaj v svoji najljubši glasbi.

Študentski
3,49 €/mes.
Samostojni
5,99 €/mes.
Družinski
8,99 €/mes.
Preko 90 milijonov pesmi, poleg celotne iTunes knjižnice
Poslušanje glasbe z ali brez povezave
Nalaganje glasbe in videoposnetkov brez oglasov
100.000 pesmi v eni knjižnici
Dostop na vseh napravah
Dostop do seznamov pesmi prijateljev
Originalni nastopi in koncerti
Radijske postaje na zahtevo in v živo
Radijske postaje na zahtevo in v živo
Dostop za do 6 oseb
Lastni račun za vsakega izmed družinskih članov
Deljenje glasbene knjižnice na kakršen koli način

Apple Music ti torej omogoča poslušanje glasbe, ki si jo kupil, kopiral ali naložili v svojo napravo, a brez sklenjene naročnine ne moreš imeti dostopa do vseh funkcij, kot je na primer poslušanje brez povezave. Če imaš iTunes Match, lahko uporabiš Apple Music za pretakanje katere koli glasbe, ki si jo naložil v svoj račun iCloud, ne da bi moral plačati naročnino. In nenazadnje, če se sprašuješ, ali ima Apple Music kakšne oglase, je odgovor – ne. Apple Music je popolnoma brez oglasov.