Kako odstraniti aplikacije s seznama številčnic po meri na Apple Watchu

Ko začnete prilagajati številčnico na svoji Apple Watch uri, lahko izbirate med številnimi možnostmi, mogoče je le teh celo preveč. V nadaljevanju si preberite, kako poenostaviti stvari z odstranitvijo aplikacij s seznama številčnic po meri.

Ali ste vedeli, da je angleški izraz za številčnico po meri "complication" (komplikacija ali zaplet)?

Ko tradicionalni urarji govorijo o svoji obrti, se ob tem poslužujejo posebne terminologije. Ura temelji na "gibanju", ki je srce vsake ure in ki poganja kazalce in vse, kar je na številčnici.

Dovolj je že en sam pogled na zapleteno mehaniko znotraj ure (zgornja slika) in razumeli boste, kako je vse skupaj dejansko zapleteno, tudi ko govorimo o preprostem mehanizmu, ki poganja kazalce ure in skrbi za nemoteno delovanje.

Vse ostalo, kar dodate uri - na primer datum ali lunine faze - še dodatno zaplete mehaniko, kar upraviči angleški izraz za številčnico po meri. Vsaka dodatna številčnica po meri zahteva dodatne dele in dodatne rešitve. In gibanje poganja te številčnice.

Na trgu lahko najdete neverjetno zapletene švicarske ure, Patek Philippe pa je znan po urah s številnimi dodatnimi številčnicami. Tudi klasični Omega Seamaster ima posebno številčnico za datume.

Apple Watch ponuja več kot 30 številčnic po meri z vgrajenimi Applovimi aplikacijami, če pa temu dodate še aplikacije tretjih oseb, naloga iskanja idealne številčnice postane zelo zapletena.

Na srečo lahko aplikacije tretjih oseb odstranite s seznama številčnic po meri, vendar morate to storiti na iPhonu.

Za več podrobnosti o prilagajanju številčnice si oglejte našo vadnico.

Apple Watch: Kako odstraniti aplikacije s seznama številčnic po meri

  • Na svojem iPhonu odprite aplikacijo Watch
  • Tapnite Complications
  • V zgornjem desnem kotu izberite Edit
  • Tapnite rdeči krogec poleg aplikacije na levi, da jo odstranite
  • Potrdite tako, da tapnete Remove
  • Ponovite za druge aplikacije, ko končate pa tapnite Done

Tako izgledajo tu koraki:

Ko tapnete Edit v zgornjem desnem kotu, izberite aplikacije, ki jih želite odstraniti, tako, da tapnete rdeči krogec, nato pa izberite Remove za vsako aplikacijo.

Ko odstranite aplikacije s seznama številčnic po meri, boste na dnu videli možnost, da jih z izbiro zelenega gumba ponovno dodate (prikazano v zgornjem skrajno desnem posnetku zaslona)