Kako posodobiti aplikacije na svojem iPhonu in iPadu z iOS in iPadOS 13

Proces posodabljanja aplikacij za iPhone in iPad se je v sistemih iOS 13 in iPadOS nekoliko spremenil.

Zavihek Updates v aplikaciji App Store v iOS 12 je bil zamenjan z novim zavihkom Arcade v iOS-u 13 in iPadOS-u pred začetkom Applove prihajajoče naročnine za storitve iger to jesen.

Posledično so posodobitve aplikacij pod vašo profilno sliko v App Store odstranjene.

Sledite iDownloadBlog, ki vam bo pokazal, kako najti vmesnik za posodobitve v App Store v iOS 13 in iPadOS, pa tudi posodobitve nameščenih aplikacij na iPhonu in iPadu.

Kako posodobiti aplikacije na iOS-u 13 in iPadOS-u



Če želite namestiti razpoložljive posodobitve aplikacij za iOS 13 in iPadOS, naredite naslednje:

  • Odprite App Store na vašem iPhonu z iOS 13 ali iPadu z iPadOS.
  • Tapnite Apple ID profilno sliko blizu zgornjega desnega kota.
  • Pomaknite se navzdol do razdelka Pending Updates. Če tega razdelka ne vidite, trenutno ni na voljo nobenih posodobitev za aplikacije, ki so nameščene v vaši napravi.
  • Pod naslovom Pending Updates boste videli seznam nedavnih posodobitev vaših aplikacij. Tapnite Update All, če želite, da naprava naloži in uporabi posodobitve za aplikacije v ozadju. Če želite ročno uporabiti posodobitve, tapnite Update poleg aplikacije.

Nedavno nameščene posodobitve so navedene pod naslovom Updated Recently.

Druge posodobitve App Store v iOS-u 13 in iPadOS-u

iOS 13 in iPadOS spremenita vaše nastavitve tako, da dobite samodejne posodobitve aplikacij.

Če želite ročno prenesti posodobitve, pojdite v Settings → iTunes & App Stores in pod naslovom Automatic Downloads stikalo App Updates postavite v položaj OFF.

iOS 13 in iPadOS omogočata tudi enostavno brisanje posameznih aplikacij iz naprave neposredno s seznama posodobitev: samo povlecite v levo po kateri koli aplikaciji na seznamu in tapnite Delete.



iOS 13 in iPadOS prinašata še druge pomembne spremembe v App Store.

Trgovina zdaj podpira arabski in hebrejski jezik, in to po vsej uredniški vsebini, zbirkah in seznamih, straneh izdelkov in iskanju. Zdaj imate možnost prenašati velike aplikacije in igre pred svoje mobilne povezave.

Zahvaljujoč spremembam načina pakiranja aplikacij z iOS v trgovini lahko uporabniki pričakujejo do 50% manjše aplikacije in do 50% manjše posodobitve aplikacij, kar povzroči hitrejše posodobitve, ki prihranijo pasovno širino.