Kako spremeniti zvonjenje iPhona na melodijo, ki vam ustreza

Medtem ko je večina ljudi že seznanjena s tem, kako spremeniti nastavitve, kot je melodija zvonjenja na iPhonu, je veliko tistih, ki tega ne vedo. Torej, ta kratka vadnica je namenjena uporabnikom, ki so pravkar začeli uporabljati iPhone in potrebujejo nekaj dodatne pomoči.

Tukaj je opisano, kako spremeniti melodijo zvonjenja na iPhonu na tisto, ki vam je všeč.

Spremenite melodijo zvonjenja na iPhonu

Vaš iPhone ima številne prednastavljene melodije zvonjenja, med katerimi lahko izbirate, zato odprite nastavitve in sledite tem korakom.

  • Na zaslonu z nastavitvami izberite Sounds & Haptics.
  • Tapnite Ringtone v razdelku Sounds and Vibration Patterns.
  • Ko tapnete možnost, lahko slišite, kako zveni. Na dnu Ringtones boste opazili tudi možnost za Classic. Če tapnete na to, boste videli še več možnosti melodij zvonjenja.
  • Ko najdete tisto, ki vam je všeč, jo izberite. Nato se lahko s puščico v zgornjem levem kotu vrnete nazaj.

Če vam nobena melodija, ki je na voljo v iPhonu, ni všeč, se lahko odpravite v Tone Store, kjer jo lahko kupite.

Na vrhu strani Ringtone s seznamom možnosti se prikaže Tone Store. Tapnite in odprla se bo trgovina, po kateri lahko brskate, kupujete in prenašate dodatne melodije zvonjenja.

Prenesite kupljene melodije zvonjenja

Se že kdaj kupili Applovo melodijo zvonjenja, potem pa pozabili varnostno kopirati iTunes na računalniku? V tem primeru je zelo verjetno, da po novi namestitvi iPhona ali iPadad te melodije zvonjenja ne bi več imeli, ker prvotne zvočne datoteke sploh niste imeli.



Dobra novica je, da so kupljene melodije zvonjenja še vedno vaše.

iOS 11 ponuja novo možnost ponovnega prenašanja vseh melodij zvonjenja, ki ste jih kdajkoli kupili s svojim Apple ID-jem. Oglejte si, kako. Upoštevajte, da ta funkcija ni na voljo v starejših različicah iOS-a.

  • Na svoji napravi odprite nastavitve.
  • Dotaknite se Sounds ali Sounds & Haptics.
  • Nato tapnite na kateri koli zvok s seznama.
  • Če ste v preteklosti kupili melodijo zvonjenja na iTunesu in je še vedno na voljo v trgovini, bi morali na vrhu strani videti možnost z oznako Download All Purchased Tones.

Tapnite in iOS bo z vašim Apple ID računom znova prenesel vse melodije zvonjenja in opozorilne tone, kupljene v iTunesu. Na voljo bodo prek Settings → Sounds & Haptics.

In ravno tako se je k meni vrnila melodija Jessie J, ki sem jo kupila pred leti!

Apple opozarja, da nekaterih kupljenih tonov morda ne boste mogli znova prenesti, kar se običajno zgodi, če jih je lastnik iz kakršnega koli razloga umaknil iz trgovine iTunes.

S temi toni lahko prilagodite melodijo zvonjenja, zvok sporočila, zvok novega opozorila za e-pošto, opozorila v koledarju itd., ter določite melodijo zvonjenja ali ton besedilnega sporočila za določen stik, da veste, kdo vam pošilja sporočilo ali vas kliče, tudi ko je iPhone na varnem v vašem žepu.

Spremenite ton besedilnega sporočila na iPhonu

Ko ste v nastavitvah na zaslonu Sounds & Haptics, boste opazili, da lahko spremenite tudi ton za besedilna sporočila. To nastavitev najdete takoj pod Ringtone.

Tapnite in imeli boste drugo skupino tonov, med katerimi lahko izbirate, kot tudi povezavo do trgovine s toni, če ga želite kupiti.