Najboljše brezplačne Mac aplikacije, ki vam bodo pomagale, da se osredotočite na delo od doma

Ko delate od doma, obstaja veliko motenj. In čeprav se z motnjami zagotovo srečujete tudi v fizični pisarni ali na delovnem mestu, so tiste motnje, ki jih imate doma, vseeno nekoliko drugačne. Če niste navajeni delati doma vsak dan, se morate na te motnje pripraviti.

Da bi vam pomagali pri ponovni koncentraciji ob motnjah in osredotočenju na svoje delo, smo sestavili seznam aplikacij za Maca, ki vam bodo pomagale, da boste bolj osredotočeni na svoje delo. Te aplikacije uporabljajo različne tehnike in kombinacije le teh, na primer časovnik pomodoro in metode Eisenhower Matrix.

Če potrebujete nekaj pomoči pri navajanju na delo v domači pisarni, vam bodo te aplikacije vsekakor pomagale.

Najboljše Mac aplikacije za osredotočanje

Tu je seznam aplikacij, ki vam jih bomo predstavili v nedoločenem vrstnem redu.

1Focus: App & Website Blocker



Odlična aplikacija za začetek, ko se želite osredotočiti na svoje delo, je 1Focus. S tem orodjem lahko blokirate tiste spletne strani in aplikacije, ki med delom največkrat pritegnejo vašo pozornost.

  • Na seznam lahko daste tiste spletne strani in aplikacije, ki jih želite blokirati.
  • Nastavite urnik z urami in minutami, da bodo skušnjave med delom ostale blokirane.
  • Začnite hitro sejo blokiranja z možnostmi, kot so ena minuta, 30 minut ali ena ura.

Ključne točke uporabe 1Focus-a so 1) prepoznavanje motečih spletnih strani in aplikacij 2) zapiranje oken aplikacij po nastavitvi, da vas ne premami njeno onemogočenje. Če ste resni glede osredotočanja na svoje delo, potem si oglejte 1Focus.

Focus Matrix - Task Manager



Aplikacija Focus Matrix uporablja metodo Eisenhower Matrix za upravljanje časa in opravil (včasih je poimenovana tudi Urgent-Important Matrix). S to tehniko določite prednostno nalogo na podlagi nujnosti in pomembnosti, tako da veste, na kaj se morate najprej osredotočiti.

  • Dodajte in uporabljajte opombe, oznake, datume za oddajo projekta (vključno s celodnevnimi roki), opomnike, filtre, iskanje in poštni nabiralnik.
  • Preglejte naloge v klasičnem matričnem prikazu ali kot seznam, če želite, in po potrebi povečajte določen razdelek.
  • Oglejte si poročila o opravljenih nalogah glede na datum ali obdobje, oznako ali razdelek, da si ogledate svoj napredek in pomagate razviti določen vzorec dela.

Focus Matrix je izjemno orodje z veliko dodatnimi funkcijami, ki vam pomagajo pri tem, da boste vedeli, na kaj se morate osredotočiti in kdaj. Za nasvete in pomoč pri uporabi te metode ali spoznavanje njene zgodovine pojdite na spletno stran Eisenhower Matrix.

Focus To-Do: Pomodoro & Tasks



Focus To-Do je seznam opravil in časovnik pomodoro v enem. Ustvarite svoje naloge in ko se boste pripravljeni osredotočiti na eno od njih, zaženite časovnik. Delajte na nalogi, dokler se časovnik ne izklopi, nato pa si vzemite petminutni odmor, preden začnete z naslednjo nalogo na seznamu.

  • Hitro dodajte naloge v Today, Tomorrow, Upcoming, ali Someday, da jih takoj organizirate ali uporabite rok po meri.
  • Ustvarite več projektov s povezanimi nalogami.
  • Oglejte si poročila za vsa opravila glede na datum, časovno obdobje, čas projekta in krivulje pomodoro ali nalog.

Da se osredotočite na svojo trenutno nalogo in ne na ostalo delo na seznamu, lahko časovnik pomodoro postavite čez celo okno aplikacije. Nato boste videli samo časovnik s trenutno nalogo na vrhu. Focus To-Do vam daje najboljše s kombinacijo časovnika in seznama opravil.

Workflow Timer



Podobno kot Focus To-Do, Workflow Timer omogoča seznam projektov z nalogami in zagon časovnika za vašo delovno sejo. Aplikacija ponuja poenostavljen vmesnik, ki vam omogoča, da se osredotočite na naloge, ki jih navedete, in ne na modne barve ali funkcije.

  • Nastavite časovnik delovne seje na 25 minut in nato časovnik za premor na 15 minut, ali pa si vzemite kratek 5-minutni oddih.
  • Ustvarite več projektov in nato navedite vsa povezana opravila.
  • Oglejte si nedokončane in dokončane naloge za vsak projekt.

Časovnik se lepo prikaže v menijski vrstici, ko pa se čas izteče, se bo prikazalo pojavno obvestilo. Workflow Timer je dober duet seznama opravil in časovnika, ki vam pomaga, da se osredotočite na svoje delo.