Najboljše mobilne igre tega leta

Poleg veselja in sreče, upamo, da so vam prazniki prinesli tudi nekaj prostega časa. To je odlična priložnost, da se ozremo k najboljšim letošnjim mobilnim igram in preživimo nekaj časa ob sproščujočem igranju.

Letošnje leto ni bilo nič manj kot vznemirljivo, ko govorimo o mobilnih igrah. Zagon Applove storitve Arcade je bil resnično več kot dobrodošel. Iger, ki so na voljo v tem paketu, brez dodatnih nakupov znotraj aplikacije, je več kot sto. Po drugi strani pa je dejstvo, da je iOS 13 začel podpirati krmilnike za Xbox One in PS4, kar velik fenomen.

Poleg Apple Arcade so letošnje leto 2019 zaznamovale številne uspešne igre. Začnimo z Blades, ki je na naše mobilne naprave prinesel enega vodilnih naslovov igranja vlog AAA, The Elder Scrolls. Poleg odlične grafike zdaj ta pogosto posodobljena igra ponuja še številne nove izzive in misije.

Ljubitelji iger s kartami so se navdušili nad Gwent, ki je znan predvsem po igri The Witcher. Tisti, ki so bolj akcijsko usmerjeni, pa bi lahko izbrali Call of Duty Mobile, enega najboljših letošnjih naslovov. Razvijalci iger so pomislili tudi na ljubitelje Nintenda, zato so zanje pripravili najnovejšo igro "Mario", Kart Tour, ki jim bo ponudil kar nekaj zabavnih trenutkov. In seveda ne smemo pozabiti na Fortnite in drugo sezono nore kraljevske bitke, ki je izšla letos.

Za začetek smo vam ponudili odlične brezplačne igre, v nadaljevanju pa sledi bolj prefinjen seznam vrhunskih iger, ki vam nudijo odlično igralno izkušnjo po sprejemljivi ceni.

Bendy and the Ink Machine

Pri tej igri smo morali malo obiti pravila, saj je bila mobilna različica te igre predstavljena okoli lanskega božiča, kar nam je omogočilo, da smo to igro - z malo goljufanja - uvrstili med najboljše igre leta 2019. Ta akcijska horor igra, polna ugank, je v tej zvrsti dokaj redka, njen risani 3D videz pa velja za zelo edinstven. Že prej je bila predstavljena kot igra za osebne računalnike in konzole, zato o kakovosti igralne izkušnje ne bomo izgubljali besed.

Prenesite Bendy and the Ink Machine iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 7,99 €)

Doom I-II.

Ta klasična FPS igra se lahko dejansko igra na vseh platformah. Nekaj uporabnikom je igro uspelo zagnati tudi v osciloskopu. Konec letošnjega leta je Bethesda z roko spet segla v klobuk, iz njega potegnila zajčka in tako lansirala tudi prvi epizodi za iPhone. Torej, ko začutite potrebo po ubijanju demonov, lahko to storite brez težav.

Prenesite DOOM iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 5,49 €)

Prenesite DOOM II iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 5,49 €)

Dead Cells

Po soglasni odločitvi kritikov je Dead Cells ena najboljših iger v svojem žanru. Glavni namen te akcijske igre je nadgraditi vaš lik z umiranjem in oživljanjem na naključno ustvarjenih nivojih. Ubij. Umri. Nauči se. Ponovi. Ta igra je bila najprej predstavljena na PC-jih in konzolah, letos pa smo jo dočakali tudi na mobilnih platformah.

Prenesite Dead Cells iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 9,99 €)

Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter je ena izmed odličnih iger v slogu pikslov. Tako kot Dead Cells je bila prvič predstavljena za PC-je in konzole, kritike pa je povsem navdušila. Igra ponuja približno 7-8 ur klasičnega igranja vlog, ki ga spremlja vibrirajoča neonska grafika.

Prenesite Hyper Light Drifter iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 5,49 €)

Journey

Leto 2019 je bilo leto, ko je bila predstavljena najbolj spektakularna igra v App Store, Sky: Children of the Light. Igralci, ki bodisi obožujejo ali sovražijo igro - ki je na voljo brezplačno - so se strinjali, da je prejšnja igra razvijalca, Journey za PS3, ponujala bolj kompleksno igralsko izkušnjo. In ni presenečenje, da je thatgamecompany to igro prenesel v iOS in tako na naše mobilne naprave prinesel najboljšo indie igro.

Prenesite Journey iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 5,49 €)

Battle Chasers: Nightwar

Battle Chasers je namenjena ljubiteljem igranja vlog. Nightware je absolutno na vrhu svojega žanra. Vizualni učinki so očarljivi in igra vas bo popeljala v povsem novi svet. S približno 30-urnim igralnim časom zgodba nudi spodobno mero zabave za svojo ceno.

Prenesite Battle Chasers: Nightwar iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 10,99 €)

Gris

Gris je še ena tistih iger, okoli katere se je dvigalo kar nekaj prahu. Španska igra je zasnovana tako, da je melanholična, saj je njena glavna tema spopadanje z izgubo in žalostjo. Čeprav to ni najbolj praznična izbira, si morda želite, da igra zaigra na vaša čustva, zato je to odlična izbira za začetek čustvenega popotovanja.

Prenesite Gris iz App Store (iPhone, iPad, iPod touch - 5,49 €)