Nastavitev storitve Family Sharing

Applova nativna možnost Family Sharing je del ekosistema že od iOS-a 8. Omogoča vam, da s prijatelji in družino delite vso kupljeno glasbo, knjige, filme in aplikacije.

Z uporabo storitve Family Sharing boste lahko delili datoteke, naročnine in nakupe s šestimi družinskimi člani. Delite lahko storitve in nakupe v Apple Books in App Store, Apple Music, Apple News+ ali Apple Arcade naročnino, pa tudi vašo iCloud shrambo. Omogoča tudi, da za svoje otroke nastavite ločene Apple Id-je, da uporabite Screen Time in potrdite vse nakupe in prenose.

Poleg tega, da lahko fizično najdete drug drugega, lahko vaša družina uporablja tudi skupni družinski foto album ter družinski koledar.

To, da ste lahko del družine, zahteva

  • edinstven Apple ID in dostop do iCloud-a za prijavo
  • iPhone, iPad, iPod touch z iOS-em 8 ali novejšim sistemom ali Mac z OS X Yosemite ali novejšim sistemom

Ustvarite družino

Eden od odraslih družinskih članov, organizator družine, lahko nastavi Family Sharing z uporabo svojega iPhona, iPada, iPod toucha ali Maca.

Na iOS napravi

  • Pojdite v Settings > [vaše ime]. Če uporabljate iOS 10.2 ali starejšo različico, pojdite v Settings > iCloud
  • Nastavite Family Sharing, nato tapnite Get Started. Za nastavitev družine in povabilo družinskih članov sledite navodilom na zaslonu
  • Če uporabljate iOS 11 ali novejšo različico, izberite prvo funkcijo, ki jo želite deliti z družino. Nato sledite navodilom, da s pomočjo iMessage povabite družinske člane

Na Macu:

  • Izberite Apple menu > System Preferences, nato pa kliknite Family Sharing. Če uporabljate macOS Mojave ali starejšo različico, izberite Apple menu > System Preferences, nato pa kliknite iCloud
  • Potrdite Apple ID, ki ga želite uporabiti za Family Sharing, in preverite, ali je izbrana možnost Share My Purchases
  • Sledite navodilom na zaslonu

Povabite družinske člane

V družino lahko dodate vsakogar, ki ima Apple ID. Če imate otroke, uporabite te korake, da ustvarite njihov Apple ID in jih dodajte v svojo skupino. S pomočjo spodnjih korakov dodajte osebo, ki že ima Apple ID.

V iPhonu, iPadu ali iPod touchu:

  1. Pojdite v Settings > [vaše ime] > Family Sharing. Če uporabljate iOS 10.2 ali starejšo različico, pojdite v Settings > iCloud > Family.
  2. Tapnite na Add Family Member.
  3. Vnesite ime ali e-poštni naslov vašega družinskega člana in sledite navodilom na zaslonu.
  4. Če uporabljate iOS 11 ali novejšo različico, izberite, ali želite poslati povabilo prek sporočila ali jih želite povabiti osebno. Nato sledite navodilom na zaslonu.

Na Macu:

Če uporabljate macOS Catalina:

  1. Izberite Apple menu > System Preferences.
  2. Kliknite Family Sharing.
  3. Kliknite Add Family Member, nato sledite navodilom na zaslonu.

Če uporabljate macOS Mojave ali starejšo različico:

  1. Izberite Apple menu > System Preferences, nato pa kliknite iCloud.
  2. Kliknite Manage Family.
  3. Kliknite gumb (+) za dodajanje družinskega člana, nato sledite navodilom na zaslonu.

Če je vaš družinski član v bližini, lahko sami vnesejo geslo za Apple ID na vaši napravi in tako sprejmejo povabilo. Prav tako jim lahko povabilo pošljete, le tega pa kasneje sprejmejo na svoji napravi. Če imate več Apple Id-jev v trgovini iTunes Store in App Store, lahko vsakega od svojih računov povabite v skupino, tako da boste s svojo družino lahko delili vse nakupi tudi iz drugih Apple ID-jev.