So res takšne, kot so videti na slikah? - Preizkusili smo slušalke AirPods Pro

Ljubezen na prvi pogled? Niti ne. Ljubezen na prvo uporabo? Definitivno. Govorili bomo o naših prvih vtisih o Applovi najnovejši "Pro" napravi – AirPods Pro.

Ko govorimo o predstavitvi novih slušalk, lahko rečem, da smo bili res radovedni, če bo tudi ta izdelek spominjal na vse prejšnje koncepte ali ne in kakšen občutek bo držati naslednika klasičnih slušalk AirPods. In na srečo nismo bili niti malo razočarani.

Začnimo z videzom. Čeprav je celoten dizajn precej podoben ostalim AirPods slušalkam, menimo, da so bili Applovi oblikovalci tokrat bolj naklonjeni funkcionalnosti in ne toliko samemu dizajnu. Kar sploh ne predstavlja večjih težav.

Nove slušalke združujejo dve klasični rešitvi: prednosti standardnih AirPods slušalk in klasičnih in-ear slušalk te vrste, kar je dokaj prepričljivo. Tisti, ki niso ljubitelji in-ear slušalk, bodo bolj naklonjeni dizajnu originalne izdaje, vendar ima Pro različica tudi svoje prednosti.

Silikonske konice ne sedejo globoko v ušesni kanal, kar poskrbi za manjšo obremenitev ušes. Poleg tega je filter narejen iz fine mreže, nameščene na zamenljivih konicah slušalk, kar olajša samo čiščenje izdelka. Glede na novice bo Apple ponudil zamenjavo silikonskih konic za ceno 4 dolarjev, kar je presenetljivo poštena cena za Apple.

Edina neprijetna stvar je šumenje, ki ga lahko slišite, ko AirPods Pro vstavljate v ušesa. To šumenje pomeni, da uporabljate slušalke prave velikosti. Pri nameščanju konic bodite res pozorni. Če so vaša ušesa manjša, vam bo verjetno odgovarjala tako velikost S kot M, vendar boste morda s časom zaradi prevelikih konic občutili nelagodje.

Posvetimo se še delovanju Active Noise Cancellation (ANC) in zvoku. ANC je v teh majhnih Applovih slušalkah res zlata vreden. Zvoke podzemnega vlaka je mogoče popolnoma odpraviti, kljub temu pa se lahko zaslišijo visoki piskajoči toni (kot na primer zvok lomljenja ali odpiranja vrat).

Okoliški hrup v pisarni, v spodnjem segmentu zvoka, kot so: klimatska naprava, bolj tihi pogovori, zvok avtomobilov, ki se vozijo po ulici, niso noben izziv za nove AirPods Pro. Če nekdo poleg vas govori res glasno, lahko pri zmanjšani glasnosti razločite njegov govor.

Vendar je kakovost zvoka povsem drugo vprašanje, saj gre za zelo subjektivno temo. AirPods Pro smo dlje časa preizkušali z različnimi glasbenimi zvrstmi v različnih situacijah in priznati moramo, da je kakovost zvoka res dobra. Ni slaba, ni odlična, je pa dobra. Bas slušalk AirPods Pro je precej bogatejši od klasičnih različic, vendar so srednji in visoki toni ostali enaki.

Za vsakodnevno poslušanje glasbe na poti so te slušalke odlična izbira, vendar slušalk ne priporočamo za dramatično zvočno izkušnjo. To ni nekaj, kar lahko pričakujete od AirPods slušalk.

Poleg tega, da se AirPods Pro slušalke popolnoma prilegajo Applovemu ekosistemu, je njihova uporaba gladka, nastavitev pa je tako enostavna kot prej. Samodejni sistem ki vam priporoča prilagajanje velikosti silikonskih konic, deluje odlično, novo upravljanje z gestami pa je tudi super.

Novi sistem senzorjev pritiska deluje celo bolje kot pri standardni različici. Tapkanje so zamenjali z metodo prijemanja. Res morate stisniti konce slušalk, da bi si zagotovili čarovnijo: preprosto tapkanje ne bo več delovalo. In različni prijemi sprožijo različna dejanja. Enkrat pritisnete za predvajanje, začasno zaustavitev ali sprejemanje telefonskega klica, dvakrat za preskok naprej, trikrat za preskok nazaj, nato pa pridržite, da preklopite med Active Noice Cacellation in načinom Transparency.

Po našem mnenju so AirPods Pro slušalke na samem vrhu trga v svoji kategoriji in ja, Applu je znova uspelo. Izdelek je postal precej boljši in cena se ni bistveno spremenila. Glede na razmerje med ceno in vrednostjo so slušalke AirPods Pro odlična izbira za priložnostno poslušanje glasbe in uporabo kot slušalke. Morda nadgradnja za tiste, ki so pred kratkim prešli na AirPods 2, ni nujna.

Če so vas naše besede prepričale, pohitite v spletno trgovino iSTYLE in kupite čisto nove ušesne prijateljčke