TEST: Ultimate Ears Boom 3

Na test smo dobili ubijalski JBL Bluetooth zvočnik. Ali lahko Logitechova pod-blagovna znamka osvoji ta precej zapolnjen trg?

Če sem iskren, še nikoli nisem slišal za znamko Ultimate Ears (UE), dokler nam niso dostavili te naprave. Kot se je izkazalo je bila to moja krivda, saj je UE na trgu že od leta 2013, ko so se predstavili s svojim zvočnikom Boom serije. UE je pod-blagovna znamka ogromnega podjetja Logitech.

Lahko sklepamo, da prejšnje naprave tega proizvajalca niso bile najbolj uspešne na tehnološki sceni (vsaj v naši državi). Zdaj je na voljo 3. različica člana družine.

Pri poimenovanju naprave niso bili najbolj izvirni, sam bi priporočal bolj prefinjena imena kot so UberBass, Ghetto Blaster ali Window Shaking.

Ko sem v roke vzel škatlo zvočnika, se mi je iz obraza izbrisal neumen nasmeh. Prijetno je bilo držati živahno, veselo in barvito embalažo. To jasno kaže na to, kdo je ciljno občinstvo za ta zvočnik: tisti mladi nadobudneži, ki ves dan krožijo po mestu in z veseljem predvajajo glasno glasbo.

Na primer, zvočniki se brez težav sinhronizirajo. V omrežje se lahko skupaj poveže več kot 150 naprav. Torej, če je v družbi več UE zvočnikov, se lahko ustvari odličen zvok. Poleg tega je na voljo tudi posebna aplikacija za nadzor vseh zvočnikov.

Zahvaljujoč obliki, se lahko zvočnik postavi na različna mesta. Lahko ga obesite ali pospravite v nahrbtnik, glasba pa bo zahvaljujoč 360° zvoku ostala enaka. Tudi čas delovanja baterije je izjemen, saj zvočnik resnično zdrži obljubljenih 15-20 ur uporabe.

Na primjer, zvučnici se mogu jednostavno sinkronizirati. Mreža može imati do 150+ uređaja koji su povezani skupa. Dakle, ako u vašem društvu ima nekoliko UE zvučnika, možete stvoriti odlično ozvučenje. Osim toga, na raspolaganju vam je i aplikacija putem koje možete upravljati svim zvučnicima.

Zahvaljujući njihovim oblicima, možete ih postaviti na mnoga različita mjesta: možete ih objesiti, staviti ih u vaš ruksak i zbog svog ozvučenja od 360º, zvuk se neće nimalo promijeniti. Vrijeme trajanja baterije je također izvanredno, obećanih 15-20 sati nisu samo trik, jer baterija zaista traje toliko.

Zvočnik izgleda presenetljivo. Všeč so mi izjemne barve in okrogli gumbi za glasnost. Kljub temu pa nad njim niso vsi tako navdušeni kot jaz. Najbolj pogosta kritika je ta, da ko se zvočnik postavi na noge, izgleda kot cerkev z velikim križem na sprednji strani, kar je dejansko res. Vidno je, da so oblikovalci želeli doseči videz velikanske baterije.

Na strani naprave se nahaja statusna LED lučka, on/off gumb, polnilni priključek (lahko dokupite tudi polnilno postavo) in tako imenovani Magic gumb. Če bi hotel biti sarkastičen, bi rekel, da je največja čarobnost tega gumba prav njegov obstoj. Predvsem zato, ker to ni nič drugega kot ogromen gumb za predvajanje in pavzo, ki se je v družini Boom pojavil na novo. No, pozna tudi nekaj trikov, na primer igranje s seznami glasbe v Apple Music itd.

Na splošno bi rekel, da je najnovejši Boom Ultimate Ears zvočnik odličen izdelek za svojo ceno. Očitno je, da ne spadajo v sam vrh, kljub temu pa se pomanjkanje v kakovosti zvoka popolnoma nadomesti z dodatki in pametnimi funkcijami. In z eno izmed najboljših baterij na tem področju.