Metapho - izvedite več o tehnologiji Deep Fusion, ki se uporablja v vaših fotografijah

Nova posodobitev brezplačne aplikacije za ogled in urejanje metapodatkov fotografij in videoposnetkov Metapho za iPhone vam omogoča, da preverite, ali so fotografije na vašem iPhonu 11 posnete z uporabo tehnologije Deep Fusion.

Ta zanimiva aplikacija ne omogoča zgolj preverjanja, ali je bila tehnologija Deep Fusion uporabljena, ampak lahko hkrati pregledate in uredite metapodatke EXIF.

Zadnja posodobitev aplikacije Metapho vključuje podatke o tem, ali je bila tehnologija Deep Fusion uporabljena na fotografiji ali ne. To je izjemno, ker je Apple to funkcijo namenoma razvil tako, da je za uporabnike nevidna tudi pri samem preverjanju podrobnosti o fotografijah (hkrati pa je razliko med fotografijami s prostim očesom zelo težko zaznati, tudi če so posnete ob enakih pogojih.

Zdi se, da je Metapho prva aplikacija, ki ponuja vpogled v Deep Fusion, čeprav ta funkcija morda ne bo na voljo dolgo. Ustvarjalec aplikacij za kamero Sebastiaan de With je omenil, da so preskočili dodajanje funkcionalnosti v Halide, ker jo Apple namerava kmalu ukiniti.

V vsakem primeru je Metapho brezplačen in enostaven za uporabo z možnostjo nakupov znotraj aplikacije, ki odklenejo vse funkcije (na primer urejanje metapodatkov). In super je, da so se pri tej aplikaciji osredotočili na močno zasebnost... v samo dogajanje na napravi ni vključen noben strežnik.

Ko prenesete in odprete Metapho, boste morali aplikaciji omogočiti dostop do svoje knjižnice fotografij. Za hitro preverjanje metapodatkov fotografij lahko dodate razširitev Share Sheet.

Na vrhu metapodatkov v razdelku "Image Information" boste videli "Deeply Fused", če je bila uporabljena tehnologija Deep Fusion. V razdelku "Camera" boste videli tudi število slik, pri katerih je bila zgoraj omenjena tehnologija uporabljena. Metapho zdaj prikazuje tudi, če je bil uporabljen nočni način.

Informacije o Metapho različici 3.4.3:

  • Podpira nove funkcije kamere iPhona 11
  • Pod informacijami o fotografiji označuje tiste, pri katerih je bil uporabljen Night Mode in/ali Deeply Fused
  • Razkriva več podrobnosti o osvetlitvi v nočnem načinu pod Camera Info
  • Prikaže sredstva Outside The Frame na seznamu sredstev, če so na voljo
  • Funkcija Save as... v razširitvi Action deluje na iOS-u 13
  • Izboljša združljivost s profilom ProPhoto RGB
  • Odpravlja težavo, kjer Date Edit ni ustvaril oznake datumov za fotografijo brez metapodatkov
  • Odpravlja napako, kjer skupna raba v razširitvi Action in Action ni delovala
  • Odpravlja težavo, ki je povzročala zrušenje sistema na iOS-u 13.1

Prenesite Metapho iz App Store (brezplačno, nakupi znotraj aplikacije)