Se vam je v glavi zataknila skladba? Naj jo Apple Music poišče za vas!

Se vam je že kdaj zgodilo: V glavi si prepevaš skladbo in jo želiš poiskati na Apple Music, ampak se preprosto ne moreš spomniti naslova ali izvajalca? Brez skrbi, Apple Music bo prihitel na pomoč!

Le jo lahko odpojete, jo lahko poiščete, saj iOS omogoča, da skladbe v Apple Music najdete s pomočjo besedila. Kot Shazam, le da namesto prepoznavanja skladbe po zvoku uporablja besedila v vaši glavi.

Naročniki, ki so aplikacijo plačali ali uporabljali brezplačno, so imeli dostop do besedil za večino skladb v Apple Music že v iOS-u 10. iOS 12 pa zdaj uporabnikom omogoča iskanje skladbe po besedilu, kot rezultat pa poleg skladb in albumov prikaže tudi vse, kar ima podobno ime kot vaša iskalna poizvedba.

Iskanje s pomočjo besedila ne bi mogli biti bolj preprosto. Za začetek odprite aplikacijo Music, nato pa tapnite Search v spodnjem desnem kotu. Pod zgornjo menijsko vrstico izberite, ali želite skenirate celotno Apple Music knjižnico ali samo vašo knjižnico in nato vtipkajte vaše besedilo v iskalno vrstico. Med vnašanjem besedila boste lahko opazili nekaj predlogov. Če med skladbami vidite pravo besedilo, lahko samo tapnete na ustrezno in si ogledate seznam skladb, ki vsebujejo to besedilo.

Če predlogov ne dobite, nadaljujte s tipkanjem in nato na tipkovnici pritisnite Search. Na naslednji strani boste videli skladbo, izvajalca, album, seznam predvajanja in glasbene video predloge. Medtem ko boste morda videli skladbo v razdelku Top Results, je bolje, da se osredotočite na razdelek Songs.

Pod naslovom Songs lahko vidite skladbo ali več skladb z ujemajočim se besedilom, ki bo prikazano v krepko ležečem tisku. Če ne vidite prave skladbe ali nobenega krepko ležečega besedila, tapnite See All poleg Songs, če želite videti več rezultatov skladb s podobnim besedilom. Če ste naročeni na Apple Music, lahko prav tako tapnete skladbe, da odprete predogled in tako preverite, ali je skladba prava, v nasprotnem primeru se bo pojavilo okno s predlogom za naročnino.

In tu je najboljši del... Zagotovite si 3 mesece brezplačnega preizkusnega obdobja za Apple Music preko iSTYLE.

Vse, kar morate storiti, je, da sledite tej povezavi ali skenirate QR kodo s svojim iPhonom in 3 mesece brezplačno uživate v Apple Music. Če se premislite, lahko naročnino kadar koli prekličete, tudi med preizkusnim obdobjem.

Ponudba velja samo za nove naročnike, po tem brezplačnem preizkusnem obdobju vam bomo zaračunali standardno mesečno naročnino.