Štirje nasveti za 3D Touch za boljšo organizacijo vašega iPhona

Ste se danes naučili kaj novega? Zdaj imate priložnost, saj smo odkrili štiri odlične trike, ki bodo izboljšale uporabo vašega iPhona s 3D Touch funkcijo. Če ste radi organizirani, vam bodo ti nasveti polepšali dan.

Imeti iPhone je isto, kot če bi bili v dolgoletni zvezi. Po obdobju medenih tednov, polnem novih odkritij in navdušenja, najdete skupen jezik, kaj hitro pa zapadete v nekakšno rutino. Ne pustite, da plamen ljubezni ugasne in svojega življenjskega popotnika vsak dan znova glejte s svežimi očmi!

3D Touch je pogosto podcenjen in redko uporabljen. Morda ste se naučili eno ali dve bližnjici, kot sta Peek in Pop, vendar je veliko majhnih trikov, ki so vam lahko v pomoč in s pomočjo katerih lahko prihranite veliko časa pri uporabi vašega iPhona 6s in novejših modelov. Na kratko – to je funkcija, občutljiva na dotik, ki vam omogoča dodaten način upravljanja telefona s pomočjo daljšega dotika zaslona. Poglejmo!

Izbris vseh obvestil

Rada imam nadzor nad stvarmi in sovražim te majhne značke na ikonah aplikacij, ki mi sporočajo, da imam neprebrana sporočila. Ste tudi vi takšni? Potem vam bo zagotovo všeč ta majhen trik: vsa obvestila lahko počistite iz centra za obvestila (in očistite “nesnago” vsaj za nekaj ur):

  • Povlecite center za obvestila z vrha zaslona
  • Uporabite 3D Touch na malem “X“-u v zgornjem desnem kotu katerega koli obvestila

  • Izberite “Clear All Notifications”

  • Voilá!

Skok z obvestila v mapo

Ok, imam mape. Map je res veliko, saj le tako lahko organiziram vse svoje aplikacije, strani pa ostanejo urejene in čiste. In seveda sovražim, ko se ta majhna številka pojavi v mapi. Posledično moram ročno izbrati “odgovorno” aplikacijo, jo odpreti… Če želite prihraniti čas in razočaranje, morate storiti naslednje:

  • Uporabite 3D Touch za odpiranje mape
  • Oglejte si seznam aplikacij, na katerih je značka za obvestilo
  • Pojdite naravnost do “krivca”

Določite prioritete prenosov

V tem trenutku verjetno mojo psiho že dovolj dobro razumete, da veste, da sovražim zapravljanje časa. Na primer, ko hočem delati in namesto da se posvetim svoji pošti, moram počakati nekaj minut na prenos posodobitve. Za vas imam majhen trik!

  • Dotaknite se aplikacije, ki se prenaša
  • Izberite “Prioritize Download”

Potihoma se zahvalite neskončni iznajdljivosti Applovih razvijalcev, ki so poskrbeli za tako majhno, vendar priročno funkcijo.

Poenostavite uporabo kamere

Ste se že zaljubili v 3D Touch? Ta elegantna funkcija vas bo zagotovo navdušila. Tudi če niste Cartier-Bresson, vsak starš ali navdušeni Instagramer mora včasih hitro posneti fotografijo ali celo počasni posnetek. Namesto da odprete aplikacijo, nerodno iščete ustrezni način in zamudite popoln trenutek za posnetek…

  • Z uporabo 3D Toucha se dotaknite ikone za aplikacijo Camera
  • Izberite med možnostmi: Take Selfie, Record Video, Scan QR Code ali Take Portrait

Kateri 3D Touch trik pa je vam najljubši?