Vrnitev v šolo: Najboljše aplikacije za starše

September je odličen mesec za dokončno organizacijo, še pomembnejši pa je za starše predšolskih in šolskih učencev. Poslovite se od poletja, spanja ob poljubnih urah in v svojem življenju naredite več prostora za red in organizacijo.

Preden pridemo do dejanskih šolskih aplikacij, s katerimi lahko izboljšamo učno izkušnjo svojih otrok in jih naučimo življenjskih veščin, si najprej oglejmo osnovno organizacijo, ki vpliva na njihove rezultate. Novo šolsko leto je primeren čas za racionalizacijo družine kot celote, od organiziranja aktivnosti za otroke, časa, ko jih gremo iskati v šolo, pa vse do prijetnega in sproščujočega večera.



Začnite večer prej

Vsako nalogo, ki nam v jutranjih urah vzame pol ure, lahko opravimo zvečer v 10 minutah. Časovno-vesoljski kontinuum se lahko poigra z nami, ko naši možgani ne delujejo z vsemi celicami. Če pregledate koledar za naslednji dan, lahko ugotovite, da mora vaš otrok v šoli oddati predstavitev kljunaša, vi pa morate na davčni urad dostaviti kopije več dokumentov. Preizkusite na primer Family Wall, družinski organizator v slogu družbenih medijev. Ta družinski organizator vključuje skupni koledar, nakupovalne sezname, foto/video album, varen klepetalnik in v pro različici tudi družinski lokator v realnem času. Druga možnost je EverCal ali Cozi Family Organizer, z vgrajenim koledarjem in seznamom opravil ter nakupovalnimi in časopisnimi funkcijami. Barvno označite vsakega člana vaše družine in njihove naloge. Cozi vključuje tudi funkcijo zadolžitev, ki vsakemu družinskemu članu omogoča označevanje že opravljenih nalog. Z družinskim organizatorjem boste poskrbeli za enkratne naloge, vprašanja in sestanke. A to je le en del vaše družinske delovne obremenitve. Drugi del, ki je manj očiten in manj časovno občutljiv, vendar dolgoročno nagrajujoč, so ponavljajoče se naloge, imenovane tudi rutine.



Kontrolni seznami, navade in rutine

Dan ste začeli prejšnji večer s pregledom enkratnih opravil in dogodkov, ki se bodo zgodili naslednji dan. Naslednji korak naj bo vaša večerna rutina. Ne zganjajte panike in ne tekajte okoli kot kura brez glave, ne govorimo o enournem načrtu, ki bi se končal s 3-hodnim menijem za večerjo, brezhibnim stanovanjem, jogo z otroki in nekaj filozofiranja s Heideggerjem pred spanjem. Jutro si olajšajte tako, da že zvečer pripravite svoja oblačila in oblačila svojih otrok, nahrbtnike, zaženete pomivalni stroj in najmlajše preženete v posteljo.

Najboljši način za sestavljanje rutine je ustvarjanje kontrolnega seznama. Kontrolni seznam lahko reši vaše življenje (in razumnost), ker vam ni treba razmišljati, samo sledite seznamu, ki ga pripravite v telefonu. Začnite z majhnimi koraki. Če ste vsaj enkrat po svojem stanovanju hodili v copatih, ste pravi kandidat za jutranjo rutino.

Preizkusite Habitify, sledilnik navad Habitica ali, če si želite olajšati zadeve, preprosto naredite seznam v nativni iOS aplikaciji Notes ali Reminders.

Katere aplikacije morajo imeti vaši otroci na telefonih v novem šolskem letu? Naš pripravljen seznam vam bomo predstavili v našem naslednjem članku. Do takrat pa se sprehodite po naši spletni trgovini, saj lahko v akciji Back to School najdete najboljše ponudbe za nove naprave.