Znebite se nepotrebnih podvojenih datotek na vašem Macu

Ne glede na to, kako velik je vaš SSD, nekaj je gotovo: v računalniku ni nikoli dovolj prostora za shranjevanje. Tukaj je nasvet, ki vam lahko pomaga!

Uporabljate Maca za zabavo ali na profesionalen način? Podvojene datoteke lahko poplavijo tudi vaš računalnik. Tudi če jih namerno ustvarjate ali zgolj naključno kopirate – vaša shramba se lahko kaj hitro napolni.

Čeprav je optimizacija shranjevanja MacOS-a odlična, morate včasih sami poseči v zadeve in izvesti globinsko čiščenje. Pred časom smo že predstavili rešitev za odstranjevanje odvečnih informacij o sistemu, vendar to ne bo odpravilo težav s podvojenimi datotekami.

V tem primeru se lahko poskusite znebiti datotek z “golimi rokami” ali pa izberete bolj preprosto in avtomatizirano rešitev. Na pomoč vam lahko priskoči Duplicate File Finder Remover – na voljo je brezplačna in plačljiva pro različica.

Na srečo lahko brezplačna različica aplikacije, ki je na voljo v trgovini Mac App Store, naredi več kot le poišče in odstrani podvojene datoteke. Izbirate lahko med različnimi možnostmi, kot so najmanjša velikost datoteke, predogled, seznam podobnih map in beleženje izbrisanih vsebin.

Če to ne bi bilo dovolj, lahko Pro različica, ki stane 10,99 €, najde tudi skrite datoteke, odstrani podvojene mape ali združi njihovo vsebino. Ima pa tudi zelo pomembno funkcijo obnavljanja, ki bi lahko bila zelo uporabna, če določeno datoteko izbrišete pomotoma.

Če želite uporabljati aplikacijo:

  • Obiščite trgovino Mac App Store ali zaženite aplikacijo App Store na računalniku in poiščite aplikacijo Duplicate File Finder Remover
  • Po namestitvi kliknite Open in aplikacija se bo takoj zagnala
  • Na pozdravni strani lahko kliknete na velik zeleni gumb “+”, da dodate mape za skeniranje ali izberete gumb “Scan Home Folder” na dnu, da aplikacija pregleda vsebino celotnega računalnika.

  • Potrdite, da aplikaciji omogočite dostop za skeniranje
  • Medtem ko bo pojavno okno prikaz

  • Po nekaj vadnicah boste videli seznam podvojenih vsebin, vsak vnos pa lahko enega za drugim tudi podrobno pregledate.

Če bi imeli težave s skeniranjem datotek, pojdite v meni Help v zgornji menijski vrstici in izberite Help Desk, kjer boste našli odgovore na vaša vprašanja.